Bedreigde vis van menukaart

Samenwerking Horeca Nederland en WNF moet vis redden

Vijf spetterende vragen over vissen Nieuws door

archief oud artikel 11 januari 2010 Amsterdam, Noord-Holland Koninklijke Horeca Nederland en het Wereld Natuur Fonds spannen samen om bedreigde vissoorten van menukaarten te krijgen. Dat maken de organisaties bekend op de Horecava, de vakbeurs van de horecasector die vandaag in de Amsterdam RAI van start gaat.

Restaurants die bedreigde vissoorten van hun menukaart verwijderen, krijgen het zogeheten MSC-keurmerk. De organisatie Marine Stewardship Council verleent keurmerken aan bedrijven die garant staan voor duurzame visserij. Eerder verkregen supermarkten het keurmerk.

Verder wordt vandaag koolzaadolie geïntroduceerd voor gebruik in de keuken, als alternatief voor olijfolie. De koolzaadolie is van Nederlandse bodem, waardoor de transportkosten laag zijn. Er zijn drie soorten, waaronder eentje met een notensmaak, voor in de sla.

Lees meer nieuws over vis

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-01-11 11:36:02 - 254