Uitblinkers in kamperen

Recreactiecentrum - Camping Delftse Hout |  deel via WhatsApp | Nieuws door

De ANWB Campings van het jaar 2010

13 januari 2010 Dinsdagavond maakte ANWB de vier campings van het jaar 2010 bekend tijdens het jaarlijkse Camping Gala. De mooist gelegen camping in de stad is Camping Delftse Hout in Nederland. Ontdek het neusje van de zalm in de kampeerwereld.

De prijs 'Camping van het Jaar' wordt uitgereikt in vier categorieën, waarvan de winnaars worden voorgedragen door lezers van de Kampeer- & Caravan Kampioen en de ANWB-campinggidsen. Ook de rapporten van de ANWB-campinginspecteurs worden in de beoordeling meegenomen.

Het meest onderscheidend op het gebied van verhuuraccomodaties is Camping Cambrils Park, Spanje, Salou. Voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar is Camping Le Ty Nadan, Frankrijk, Locunolé de beste keuze. In de categorie 'Fraaiste kleine camping' ging Camping La Magaudie, Frankrijk, Chartrier-Ferrière met de prijs naar huis. De enige Nederlandse prijswinnaar is Camping Delftse Hout. Deze camping is de mooiste gelegen camping binnen de 'stadscampings'.

Tijdens het Gala werd ook de EuroTop Campings bekend gemaakt: de Champions League van de kampeerwereld. Dit is een lijst van de beste door de ANWB erkende campings in Europa. Drie Nederlandse ondernemingen voeren hiervan de top 3 aan. Camping de Paal in Bergeijk staat op nummer 1, gevolgd door Recreatiecentrum Ackersate in Voorthuizen. Campingpark De Bongerd in Tuitjenhorn neemt de derde plaats in. De lijst met de beste campings wordt ieder jaar uitgebracht in de Eurotop camping gids.

Zin in kamperen? Vind een leuke camping of bungalow op DagjeWeg.NL! Of ga een nachtje logeren in een gezellig Bed&Breakfast.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2010-01-13 12:09:33 - 600