Altaar ter ere van Zeus gevonden

Grieken aanbeden hun god 1.500 jaar lang

Nieuws door

archief oud artikel 18 januari 2010 In Griekenland hebben archeologen een grote ontdekking gedaan. Op de top van de berg Lykaion vonden zij een altaar van Zeus. Rituele activiteiten begonnen 3.400 jaar geleden plaats tot het jaar 146 na Christus: het jaar van de invasie van de Romeinen. Grieken aanbeden 1.500 jaar lang hun koning Zeus, de koning van de goden.

Het team van archeologen vond verschillende objecten, zoals een mond gevuld met as, een steen en diverse geschreven belijdenissen aan Zeus. Zeus wordt gezien als de grootste god van de Griekse mythologie. De archeologen vonden geen tempel.

Meer populair-wetenschappelijk nieuws? Ga naar Scientias.nl voor uw dagelijkse portie nieuws. Alles over astronomie, gezondheid, biologie, technologie, psychologie, geologie, geschiedenis en meer! Nieuws, achtergrondartikelen en opiniërende stukken over wetenschap op één plek.

De afgelopen jaren vonden wetenschappers terracotta figuren van mensen en dieren, verbrande schapen en verschillende potten. Allemaal bijzondere objecten uit de Griekse historie. Daarnaast zijn archeologen erachter gekomen dat de oude Grieken graag een glaasje wijn dronken. In sommige potten vonden ze sporen van rode wijn.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 januari 2010 - 634

Dit past bij 'Altaar ter ere van Zeus gevonden'