Dolfijn Kwisa zwemt niet meer

Dolfinarium |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Inwendige infecties werden dolfijn fataal

21 januari 2010 Harderwijk, Gelderland Deze week is in het Dolfinarium dolfijn Kwisa overleden. Het achtjarige mannetje was al een tijd ernstig ziek.

Uit een eerste sectie is gebleken dat Kwisa een afwijking in zijn maag had waardoor vis niet goed verteerd kon worden. In zijn lichaam zijn ook nog meerdere infecties gevonden.

Rechtervin

Kwisa had al een tijd last van een chronische ontsteking aan zijn rechtervin. De laatste maanden zwom het dier in een apart gedeelte van de Dolfijnendelta. Hier kon hij beter behandeld worden door zijn trainers. Kwisa is meerdere keren behandeld aan zijn rechtervin. Vorig jaar is de dolfijn in februari naar het plaatselijke ziekenhuis St. Jansdal gebracht voor een CT-scan.

Twee weken geleden heeft het Dolfinarium, samen met specialisten, besloten om de rechtervin van Kwisa operatief te verwijderen. Deze ingreep was de laatste optie om het dier te redden. De operatie slaagde en het lichaam reageerde positief. Toch zijn inwendige infecties Kwisa fataal geworden.

Show

Kwisa heeft nu rust, maar het Dolfinarium gaat door. Bekijk hier nog een keer de prachtige kunsten van de dolfijnen in het Dolfinarium!

Lees nog meer nieuws over het Dolfinarium op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-01-21 09:16:09 - 357