Vakantie in eigen land is hip

Vakantie bij de boer |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Meer Nederlanders boeken een zomervakantie in eigen land

2 februari 2010 Toerisme Zo'n 2,5 miljoen Nederlanders kiezen deze zomer voor een vakantie binnen de grenzen. Dit is een stijging van twee procent ten opzichte van vorig jaar. Vooral de provincies Gelderland, Zeeland en Drenthe zijn populaire vakantiebestemmingen. Dit blijkt uit een onderzoek van NBTC-NIPO Research.

Komende zomer wil 71 procent van de Nederlanders beslist of waarschijnlijk op vakantie. Daarbij blijft het aantal vakantieplannen iets achter bij vorig jaar met een daling van 2 procent. Zestien procent van de Nederlanders twijfelt nog over de vakantie en dertien procent gaat beslist/waarschijnlijk niet.

Eigen haard

De meeste vakantieplannen leiden naar het buitenland. Ongeveer 7,8 miljoen Nederlanders zoeken de zon ergens anders en vertrekken onder andere naar Frankrijk, Spanje en Italië. Dit zijn er 200.000 minder dan vorig jaar. Een vakantie in eigen land is meer in trek. Zo'n 2,5 miljoen Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land. Dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar.

Op de camping

De campings profiteren het meest van deze stijging, zij kregen 6 procent meer boekingen. Gelderland, Zeeland en Drenthe zijn populaire provincies voor een vakantie. Ook zin om met een wc-rol over de camping te lopen? Boek een camping in Nederland!

Lees het laatste nieuws over toerisme op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2010-02-02 11:27:17 - 226