Miljoenen voor Zaanse Schans

Schans moet meer toeristen verleiden voor een bezoek

De Zaanse Schans Nieuws door

archief oud artikel 3 februari 2010 Toerisme Zaandam, Noord-Holland Toeristische trekpleister de Zaanse Schans krijgt subsidie uit Brussel. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) investeert 887.551 euro in duurzame ontwikkeling van de Schans. Dit maakte Rinske Kruisinga, gedeputeerde Europa van de provincie Noord-­Holland dinsdag bekend. Provincie Noord-Holland draagt hier nog eens 1 miljoen euro aan bij.

"De Zaanse Schans heeft veel kwaliteiten in huis om het kloppend hart van het toerisme in de hele Metropoolregio te worden. Wij willen daarin graag investeren. Ook Europa heeft vertrouwen in die potentie" , legt gedeputeerde Kruisinga uit. "De plannen voor de Schans zijn ook een aansprekend voorbeeld van hoe we erfgoed duurzaam willen behouden door juist te investeren in de ontwikkeling en de toegankelijkheid ervan."

Al eerder legden stichting de Zaanse Schans en de gemeente Zaanstad twee miljoen euro op tafel. Hiermee komt het totale bedrag van de subsidies op bijna vier miljoen euro. Het geld wordt gebruikt om de bereikbaarheid van de openluchtattractie te verbeteren. Ook wordt er gewerkt aan meer bekendheid van de Schans en de ontwikkeling van aantrekkelijke arrangementen. Toeristen moeten verleid worden langer te blijven en meer te besteden. De aanleg van wandel- en vaarroutes, aantrekkelijke activiteiten en speelmogelijkheden zijn onderdeel van dit plan.

Lees de recensie van de Zaanse Schans op DagjeWeg.NL.

Doelgroep

Met de plannen wil de Zaanse Schans een gevarieerde doelgroep aanspreken, van gezinnen met kinderen tot zakelijke recreanten. Ronald Ootjers, voorzitter van het stichtingsbestuur laat in een persbericht weten heel erg blij te zijn met de subsidie. "De Zaanse Schans vormt voor meer dan 850.000 bezoekers per jaar een typisch Hollands decor. Hier ruik, proef en voel je de sfeer van vervlogen tijden. Met de subsidie zijn we in staat die sfeer op een nog toegankelijker en aantrekkelijkere manier te laten ervaren."

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een woon- en werkbuurt in Zaandam waar te zien is hoe de Zaanstreek er in de zeventiende en achttiende eeuw uitzag. Jaarlijks weten vele toeristen hun weg te vinden naar de musea en de molens op de Zaanse Schans.

Ga ook een dagje weg naar de Zaanse Schans en ontdek de Zaanstreek. Meer nieuws over de Zaanse Schans op DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 februari 2010 - 615