Monique Smit de nieuwe Carmen?

Popstar To Operastar nu ook in Nederland

Bezoek het online operamagazine Place de l'Opera Nieuws door

archief oud artikel 10 februari 2010 Showbizz Na X-factor, Op Zoek naar Mary Poppins en So You Wanna Be A Popstar, is er een nieuwe talentenjacht geboren: Popstar To Operastar. Na Groot-Brittannië worden nu ook in Nederland bekende popsterren omgeschoold tot operazangers.

In het tv-programma De Wereld Draait Door werd vorige week al een tipje van de sluier opgelicht. Operazanger Ernst Daniël Smid leerde rockster Miss Montreal en Van Dik Hout-zanger Martin Buitenhuis in één ochtend een aria, die ze 's avonds live ten gehore brachten. De enthousiaste reacties deden producent Eyeworks besluiten te onthullen dat de voorbereidingen al bezig zijn.

Opera en pop komen tot elkaar

"Opera wordt in dit programma op een zeer toegankelijke manier gebracht en er komen klassiekers aan bod die we allemaal kennen, maar nog nooit op deze wijze vertolkt hebben gezien", vertelt Eyeworks International-directeur Sander Emmering. "Het brengt twee werelden, die van de popmuziek en de operamuziek, op een unieke manier bij elkaar."

Andrea Bocelli en Susan Boyle

In Groot-Brittannië is het programma een krappe maand te zien en zorgt het wekelijks voor 4 miljoen kijkers. Elke aflevering stuurt de jury, waaronder de tenor Rolando Villazon en de zanger Meatloaf, één van de kandidaten weg. Uiteindelijk mag slechts één van de kandidaten de titel Operastar dragen. Onlangs werd aangekondigd dat Andrea Bocelli en Susan Boyle voor het eerst samen gaan optreden in het programma.

DagjeWeg.NL droomt al weg en ziet Marco Borsato als nieuwe tenor en Monique Smit in de opera Carmen.
Bekijk in het filmpje hieronder hoe Van Dik Hout-zanger Martin Buitenhuis samen met Ernst Daniël Smid in De Wereld Draait Door een prachtige aria zingt.

Bekijk de website Place de l'Opera voor nog meer operanieuws.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 februari 2010 - 414