1

Nederlandse diva zingt loodzware operarol

Opera van Moldavië trekt door Nederland met Bellini's Norma

Opera Magazine Nieuws door
De opera Norma van Vincenzo Bellini is een 'belcanto-opera'. Dat wil zeggen dat spectaculaire zang centraal staat. Donders moeilijke versieringen, keihoge noten, eindeloos lange melodieën: dat soort dingen.

De Nationale Opera van Moldavië trekt vanaf 16 februari door Nederland met een productie van dit werk. Er zijn vrijwel dagelijks voorstellingen in tal van theaters door het land.

Voor de hoofdrol heeft het operagezelschap de Nederlandse sopraan Annemarie Kremer gestrikt. Zij zal de rol voor het eerst zingen. Kremer maakt vooral carrière in Duitsland, waar ze al tal van grote sopraanrollen heeft gezongen.

Kremer zal niet iedere speeldag de hoofdrol op zich nemen, ze wordt afgewisseld door andere sopranen.

archief oud artikel 15 februari 2010 Cultuur De Opera van Moldavië begint dinsdag 16 februari aan een tournee door Nederland met de opera Norma van Vincenzo Bellini. Een stuk met spectaculaire zang. De Nederlandse sopraan Annemarie Kremer zingt de hoofdrol.

Zie voor meer operanieuws, de complete opera-agenda en andere artikelen uit de operawereld Place de l'Opera.
Norma wordt van 16 februari tot en met 11 maart 21 keer opgevoerd in verschillende theater in Nederland. Zie voor meer informatie de website van impresariaat Ruud de Graaf.

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 16:29:57 · Gepubliceerd: 15 februari 2010 - 152