Boulevard Scheveningen op de schop

Aftrap bouwwerkzaamheden nieuwe dijk en boulevard met vuurwerkshow

Scheveningen Nieuws door

archief oud artikel 19 februari 2010 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland De strandboulevard van Scheveningen wordt flink aangepakt. De kust wordt versterkt met een kilometerslange dijk, die op sommige punten 12 meter hoog is. Donderdag gaf de Haagse wethouder Marnix Norder het startsein voor de bouwwerkzaamheden. In 2013 moet de dijk en een nieuwe boulevard klaar zijn.

In het najaar is het strand van Scheveningen al 40 meter tot 70 meter breder geworden. Dit is nodig om de golven te breken. De volgende stap is de bouw van een nieuwe dijk, die op sommige punten 12 meter hoog wordt. Afgelopen donderdag werd de start van de bouwwerkzaamheden officieel aangekondigd met een vuurwerkshow op het strand. Bovenop de nieuwe dijk komt een golvende boulevard, die de oorspronkelijke kustlijn van Scheveningen volgt. Dit is een ontwerp van de Spaanse architect Manuel de Sola-Morales.

Bezoek

Bezoekers van de badplaats kunnen wandelen over de aangelegde noodboulevard en een blik werpen in de bouwput. De strandtenten hebben tijdelijk een andere plaats gekregen. De totale kustversterking gaat 75 miljoen kosten en moet in 2013 af zijn.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 februari 2010 - 1156