1

Wie is Erik Gilliroam?

Stunt Sony met Amsterdamse letterroof?

Amsterdamse letterroof opgelost Nieuws door

archief oud artikel 24 februari 2010 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Er worden op internet forse bedragen geboden voor de gestolen A en M uit het logo I AMsterdam. De gigantische letters werden zondagnacht ontvreemd van het Museumplein en even later op verschillende websites teruggevonden. Een stunt van gameproducent Sony?

De advertentie op Marktplaats.nl is inmiddels verwijderd, maar op een site als MarktPlaza wordt nog steeds geboden. Het hoogste bod van maar liefst 500.000 euro komt van 'J4u' en is vandaag geplaatst.

Het wordt steeds duidelijker dat de hele actie een stunt is. Er zijn sterke aanwijzingen dat Sony achter de letterroof zit. Het bedrijf brengt vrijdag een spel op de markt onder de naam Heavy Rain, waarin de gamer op zoek gaat naar de Origami Killer. De cover van het spel werd achtergelaten op de plaats delict en de persoon die de advertenties plaatste, doet dat onder de naam Erik Gilliroam, waarvan je het woord origami killer kunt maken. Daarnaast is de boodschap van het spel 'hoe ver wil je gaan voor iemand van wie je houdt?', wat overeenkomsten toont met de tekst bij de advertenties 'hoe ver durf jij te gaan om ze te krijgen?'.

Sony ontkent voorlopig alles. In de loop van deze week wordt duidelijk of het een geweldige reclamestunt is, of een geslaagde studentengrap.

UPDATE

Het lettermysterie is opgelost. Sony maakt bekend dat het de letters A en M uit het logo I AMsterdam heeft gestolen.

Bezoek Amsterdam en probeer het lettermysterie zelf te ontrafelen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 februari 2010 - 224