1

Hans en Grietje op het operatoneel

Opera Zuid toert rond met jubileumproductie van Hänsel und Gretel

Nieuws door

archief oud artikel 25 februari 2010 Cultuur Opera Zuid toert de komende tijd door het land met Hänsel und Gretel, de opera die Engelbert Humperdinck van het beroemde sprookje Hans en Grietje maakte. Met de productie viert Opera Zuid dat het dit jaar twintig jaar bestaat.

Wereldberoemd

Opera Zuid voerde de afgelopen seizoenen telkens een sprookjesopera uit. Dit seizoen staat het sprookje Hans en Grietje van de gebroeders Grimm op het programma.

De componist Engelberg Humperdinck maakte in 1893 een opera van het sprookje, eigenlijk op aanraden van zijn oudere zus. Na de wereldpremière in dat jaar is het stuk erg beroemd geworden. Het is inmiddels in zeventien talen vertaald en wordt nog altijd in operahuizen over de hele wereld opgevoerd.

Familievoorstelling

Opera Zuid wil van Hänsel und Gretel een echte familievoorstelling maken, die geschikt is voor kinderen vanaf acht jaar.

De rollen in de opera worden grotendeels gezongen door Nederlandse zangers. De artistiek leidster van Opera Zuid, Miranda van Kralingen, viert haar vijftigste verjaardag door zowel de rol van moeder als van heks te zingen. Het Limburgs Symfonie Orkest begeleidt.

Hänsel und Gretel is tussen 26 februari en 27 maart op twaalf plaatsen in het land te zien. Zie voor meer informatie de website van Opera Zuid of de operakalender van Place de l’Opera.

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 16:29:00 · Gepubliceerd: 25 februari 2010 - 267

Dit past bij 'Hans en Grietje op het operatoneel'