Grootse opening voor openluchtmuseum

Kijk in het jaarprogramma voor een overzicht van dag tot dag.   Redactioneel door

21 maart 2005 Eindhoven, Noord-Brabant Tijdens het paasweekend, 27 en 28 maart, wordt in het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven op feestelijke wijze het seizoen geopend. Vanaf dat moment is het museum weer dagelijks open. Tijdens de twee dagen toont het museum dat het stoffige imago tot het verleden behoort.

In het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven is van alles te beleven tijdens deze paasdagen. Het prehistorische dorpje Eversham is in volle bedrijvigheid: ambachtslieden laten hun vakmanschap zien en kinderen kunnen zelf aan de slag met vele kinderactiviteiten. In het middeleeuwse stadje Endehoven heerst een feestelijke sfeer en daarbij mag muziek niet ontbreken. En er mag gedanst worden. De herbergier heet de bezoeker van harte welkom in de middeleeuwse herberg met heerlijke spijzen en dranken. Op het marktplein worden spelletjes gedaan.

Slifferthuis

Verder wordt in het weekend het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe prehistorische boerderij: het Slifferthuis. Het startschot wordt op officiƫle wijze gedaan door Drs. G.M. Mittendorff, wethouder van jeugd en gezin en eerste loco burgemeester van Eindhoven. Het startschot zal om 14.00 uur plaatsvinden. Het startschot betekent het begin van authentieke bouw van de boerderij en dat proces is het gehele seizoen te volgen. Het Slifferthuis wordt een reconstructie van een tweeschepige boerderij, gebaseerd op de archeologische vondsten. De enige overblijfselen die een boerderij van tientallen eeuwen geleden achterlaat zijn donkere verkleuringen in de grond op de plekken waar eens de dragende palen hebben gestaan. De boerderij wordt het "Slifferthuis' genoemd, naar de locatie waar het origineel is gevonden, aan de Sliffertse dijk. Eind februari is men begonnen met de draagconstructie en de kapconstructie van het nieuwe huis. In de loop van het seizoen zal de boerderij afgemaakt worden, in de herfst zal het dak gelegd worden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-03-21 12:30:31 - 1807