Catootjes gratis toegang Stripmuseum

Zaterdag bezoeken Catootje look-a-likes gratis de nieuwe expositie

Nederlands Stripmuseum Groningen Nieuws door

archief oud artikel 26 februari 2010 Cultuur Groningen, Groningen Twee blonde staartjes en het codewoord: hoi-pipeloi! Onthoud het goed, want dit betekent op zaterdag 27 februari gratis toegang tot het Nederlands Stripmuseum in Groningen. Alle Catootje look-a-likes mogen op de eerste dag van de nieuwe expositie Het Theater van Jan Kruis gratis naar binnen.

Fans van de strip Jan, Jans en de kinderen kunnen vanaf vandaag hun hart ophalen in de nieuwe expositie van het Nederlands Stripmuseum Groningen. Het complete oeuvre van de striptekenaar Jan Kruis komt in Het Theater van Jan Kruis aan bod. Niet alleen de familie Tromp speelt een rol in het museum. Ook ander werk van de striptekenaar is te zien, zoals geschilderde portretten van bekende Nederlanders. Zaterdag 27 februari mag iedereen met blonde staartjes, net zoals Catootje Tromp,  zonder te betalen naar binnen. Maar niet zonder het codewoord, hoi-pipeloi, te noemen. Voorwaarde is dat er per Catootje een betalende volwassene mee naar binnen gaat.

Lees wat DagjeWeg.NL nog meer schreef over de expositie Het theater van Jan Kruis.

Jan Kruis

Vandaag is een bijzondere dag voor striptekenaar Jan Kruis. Niet alleen opent vandaag een expositie over zijn hele oeuvre, hij ontvangt ook de eerste Marten Toonder prijs. Deze onderscheiding is voor de striptekenaar die een bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse cultuur. Hij ontvangt de prijs uit handen van minister Ronald Plasterk in Groningen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 februari 2010 - 177