1

McDonalds komt met typisch Nederlands bruin brood

Na een dagje weg genieten van de nieuwe burger Dutch Deluxe

Nieuws door

archief oud artikel 2 maart 2010 Trends Wat is er lekkerder na een dagje weg dan genieten van een stevige maaltijd? Veel dagjesmensen rijden daarom voordat ze naar huis gaan, nog snel even langs de grote gele M. En met de nieuwe burger Dutch Deluxe van de McDonalds is zo'n snelle hap best verantwoord.

Het bijzondere aan de nieuwe burger is dat er rondom het vlees een bruin broodje zit. Rundvlees, kaas, sla, ui, tomaat en twee sausjes maken de Dutch Deluxe compleet. De burger is onderdeel van de strategie Good Food Fast van McDonalds, in plaats van good fastfood. De keten wil meer gezonde producten op de kaart zetten. Denk aan de worteltjes, het fruit bij het Happy Meal of de maaltijdsalades. Volgens de fastfoodketen geeft het broodje veel smaak aan de burger en heeft het een stevige bite. De Dutch Deluxe is vanaf nu verkrijgbaar.

Nederland is broodland

Uit eigen onderzoek van McDonalds blijkt dat brood een belangrijke rol speelt in de keuze voor een burger. Nederland is een broodland, dus waarom een zompig wit broodje om je vlees, als het ook een stevig oerhollands bruin broodje kan zijn?

De hamburgerketen speelde al eerder in op de typisch Nederlandse voorkeuren voor eten. De Harlingenburger, de Mc Rookworst, of de McFlurry Stroopwafel stonden tijdens de Hollandse winterweken op het menu.

Lees nog meer nieuws over eten op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 maart 2010 - 647

Dit past bij 'McDonalds komt met typisch Nederlands bruin brood'