Kunstbeurs Tefaf van start

 
Nieuws door

Snuffelen tussen dure kunstwerken

12 maart 2010 Cultuur Maastricht, Limburg Kunstliefhebbers reizen de komende week massaal naar Maastricht. Daar vindt de internationale kunst- en antiekbeurs Tefaf plaats.

Aan de kunstbeurs in de Limburgse stad doen 263 kunsthandelaars mee uit zeventien landen. Dit is een recordaantal deelnemers. Betekent dit dat de kunstwereld uit de economische dip is?

"Het afgelopen jaar was het erg moeilijk", vertelt Daniel Boulakia van de Parijse galerie Fabien Boulakia aan het ANP. "Mensen waren bang en traag met kopen." De verkoop van kunst en antiek zakte in 2009 in.

"We hebben het ergste gehad", zegt James Roundell van de Londense galerie Dickinson in de Belgische krant De Standaard. "De verzamelaars hebben de smaak weer te pakken." Roundell biedt het duurste schilderij op de beurs aan: een werk van Paul Gauguin met een prijskaartje van achttien miljoen euro.

Andere toppers zijn Zittende jonge vrouw, een schilderij van Edvard Munch ter waarde van 9,5 miljoen euro, en Een varken op sterk water van Damien Hirst (8,8 miljoen euro). Ook interessant is Madonna met Kind en Johannes de Doper van Sandro Botticelli. Het stuk uit de Rockefeller-collectie ruilt van eigenaar voor elf miljoen euro.

In totaal zijn er 30.000 kunstwerken en antieke stukken te bezichtigen. De beurs duurt tot 21 maart 2010. Wie interesse heeft in een kunstwerk en genoeg geld meebrengt, kan zich van harte uitleven.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-03-12 19:12:47 - 446

Dit is interessant