Meubels van Michael Jackson worden geveild

Topstuk: roodfluwelen sofa voor 150.000 dollar

Nieuws door

archief oud artikel 15 maart 2010 Cultuur Altijd al een bijzettafel van de King of Pop willen hebben? Boek dan in juni een retourtje Las Vegas. Veilingbureau Julien's Auctions veilt dan de luxe meubels van Michael Jackson.

Het plan was om de 22 meubelstukken in het Engelse huis van de zanger te zetten. Jackson wilde tijdens zijn concertreeks 'This Is it' overnachten in de buurt van Londen, omdat hij daar ook zijn concerten zou geven. In Kent vond hij uiteindelijk een geschikt huis. De 22 meubelstukken zijn allemaal persoonlijk gekozen door de te jong overleden zanger.

De meubels zijn eerst nog van 16 maart tot 30 mei te zien in een museum in Ierland. Daar is een reconstructie gemaakt van Jacksons te betrekken huis, waar hij nooit heeft gewoond. Van 14 tot 25 juni verhuizen de stukken voor een expositie in Las Vegas. Daarna worden de meubelstukken geveild.

Het hoogtepunt van Jacksons collectie is misschien wel een barokke roodfluwelen sofa. Deze bank - ter waarde van 150.000 dollar - heeft gouden randen en ingelegde stenen. Ook persoonlijke spullen van de King of Pop komen voorbij, zoals een gesigneerd exemplaar van het nummer Bad.

Michael Jackson

Michael Jackson (1958) brak samen met zijn broers door met hits als 'I Want You Back', 'I'll Be There' en 'ABC'. Iedereen zag al snel het uitzonderlijke talent van Jackson en als jongen van dertien brak hij door met 'Ben'. Tijdens de opnames van The Wiz in 1977 leerde Jackson producer Quincy Jones kennen. Jones produceerde de albums Off The Wall en Thriller. Beide albums scoorden zeer goed. Jackson werd een ster in binnen- en buitenland.

De jaren '90 waren woelige jaren, maar Jackson bleef een wereldster. Met gigantische hits als 'They Don't Care About Us', 'Blood on the Dance Floor', 'Stranger in Moscow' en 'Black Or White' stak de zanger met kop en schouders boven de rest uit.

In 2001 verscheen Jacksons laatste album - Invincible - met een diversiteit aan nummers. 'You Rock My World' blijft een parel. Helaas ontstond er een ruzie tussen platenmaatschappij Sony en Jackson. Uiteindelijk werd Invincible nauwelijks gepromoot. Toch werden er twaalf miljoen exemplaren verkocht. De laatste jaren werd gepraat over een nieuw album, maar verder dan wat uitgelekte nummers (o.a. 'Hold My Hand' met Akon) kwam het niet.

Blood on the Dance Floor

DagjeWeg.NL bracht al veel nieuws over Michael Jackson.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 maart 2010 - 459

Dit past bij 'Meubels van Michael Jackson worden geveild'