Waarom is die Lego hier?

Nieuws door

Kunstenaar vestigt aandacht op incompleetheid

15 maart 2010 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Niks is eeuwig: ook gebouwen en monumenten verliezen hun glans naarmate de tijd verstrijkt. Met kleine Lego-steentjes gaat de Duitse kunstenaar Jan Vormann deze aftakeling tegen. De kleurige blokjes vullen gaten en muren.

"Mijn werk vestigt de aandacht op de onbekendere en kleinere delen van onze steden. De legoblokjes vragen de aandacht van voorbijgangers door te laten zien dat een gebouw niet meer compleet is, om wat voor reden dan ook."

Vormann begon zijn project in 2007 tijdens een kunstbeurs in Rome. Sindsdien reist hij de hele wereld rond. Van Sint Petersburg tot Tel Aviv en van New York tot Amsterdam: overal fleurt de ludieke kunstenaar voorbijgangers op en laat ze voor even weer terugdenken aan hun jeugd. 'Waarom is de lego hier', moeten mensen zich afvragen volgens Vormann.

Zijn favoriete werk heeft Vormann in Berlijn gemaakt. "Ik vulde de gaten die door geweren en granaatscherven zijn veroorzaakt uit de Tweede Wereldoorlog."

Bekijk zelf het resultaat van Vormann's werk en ga een dagje naar Amsterdam. DagjeWeg.NL schrijft wel vaker over Lego. Dit nieuws haalde DagjeWeg.NL van de website van de Telegraph.
Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-03-15 12:06:09 - 307