Filmpje pakken tijdens filmfestival Breda

Stad vijf dagen in de ban van International Film Festival

Filmnieuws Nieuws door

archief oud artikel 24 maart 2010 Cultuur Breda, Noord-Brabant Vandaag is de eerste dag van het International Film Festival in Breda. Vijf dagen lang draaien tachtig speelfilms en 120 films op verschillende locaties in de stad. Veel van deze films komen niet uit in de Nederlandse bioscopen.

Vanavond is de grote opening, die in het teken staat van Nowhere Boy, een film van Sam Taylor-Wood. Deze film vertelt het verhaal over John Lennon's jonge jaren. Met Nowhere Boy maakt Sam Taylor-Wood haar debuut als regisseuse van speelfilms.

Korte films

Jong talent strijdt tijdens het festival om de Dioraphte Stimuleringsprijs. Het publiek stemt op de beste film voor de HEJA Publieksaward. Voor korte films zijn er twee competities. De NPS Early Bird Award is voor de jonge filmmaker met grote kwaliteiten voor de toekomst. Het juweel van de korte films wint de Best International Short. Het filmfestival eindigt op zondag 28 maart met de uitreiking van deze vier prijzen.

Filmklassiekers

Alain Fleischer is de gastcurator van het filmfestival. Deze filmmaker, fotograaf, schrijver en kunstenaar toont zijn tien favoriete filmklassiekers, waaronder het gerestaureerde film Metropolis van Fritz Lang. Tijdens het International Film Festival draaien veel films die niet in de Nederlandse bioscopen uitkomen. Geniet tijdens het festival bijvoorbeeld van Beautiful Kate, Ivul, Burrowing en That Evening Sun.

Locaties

Het filmfestival heeft verschillende locaties. In bioscoop MustSee draaien alle films en voor een drankje is het Festivalpaviljoen geopend. Ook volgen bezoekers diverse workshops in de filmXperience op de Nieuwe Veste. Dé kans voor jonge acteurs of regisseurs om te leren van professionals.

Beautiful Kate

Lees meer filmnieuws op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 maart 2010 - 438

Dit past bij 'Filmpje pakken tijdens filmfestival Breda'