1

Beschuit met muisjes in Burgers' Zoo

Neushoorntje Doser nieuwe bewoner van Arnhemse dierentuin

Burgers' Zoo Nieuws door

archief oud artikel 6 april 2010 Toerisme Arnhem, Gelderland Ga gauw op kraamvisite in de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo! Daar is in de nacht van maandag op dinsdag een witte neushoorn geboren.

De muisjes die tussen de tanden van de bezoekers kraken zijn blauw. Want de nieuwste aanwinst van de dierentuin is een jongetje en luistert naar de naam Dozer. In totaal zijn er nu zeven witte neushoorns in de dierentuin. Voor de vader van Dozer is dit zijn eerste jong. Hij komt oorspronkelijk uit dierentuin Beekse Bergen.

Bekijk de dierentuinenpagina van DagjeWeg.NL.

Het is erg bijzonder dat er een neushoorntje is geboren, want het fokken van neushoorns is lastig. "In heel Europa worden jaarlijks maar twee tot vier jongen geboren", vertelt een woordvoerder van Burgers' Zoo.

De witte neushoorn is niet lichter van kleur dan de zwarte neushoorn. De witte neushoorn dankt zijn naam aan een verkeerde vertaling door de Engelsen van het Afrikaanse wyd, wat 'wijd' betekent en niet 'wit'. Wijd slaat op de lippen, die bij de witte neushoorn inderdaad breed zijn. De lippen van de zwarte neushoorn zijn eerder puntig. Deze lippen gebruikt de witte neushoorn om te grazen, terwijl de puntige lip van de zwarte neushoorn hem beter in staat stelt om bladeren en twijgen te plukken. Bron Wikipedia

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 april 2010 - 399