Zadelpijn in het operahuis

De Nederlandse Opera voert megaopera Berlioz op

Recensie door

archief oud artikel 9 april 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De Nederlandse Opera voert deze maand de megaopera Les Troyens op. Het werk is avondvullend in de meest letterlijke zin: het duurt bijna zes uur. Muzikaal is er echter zoveel moois te horen, dat je je niet hoeft te vervelen.

Twee in één

Les Troyens is gecomponeerd door de Franse componist Hector Berlioz. Het bestaat eigenlijk uit twee opera's. De eerste gaat over de beroemde mythe van het paard van Troje. De tweede gaat over de liefdesaffaire tussen Dido en Aeneas in Carthago.

Het is een opera met grootse proporties. Zeker in de regie van Pierre Audi. Er zijn grootse decors, spectaculaire scènes met veel koorleden en figuranten, overweldigende lichteffecten en meer elementen die de voorstelling 'mythisch' over laten komen.

Les Troyens is tot en met 2 mei nog zes keer te zien in Het Muziektheater. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera.

Non-stop boeiend

Muzikaal is het genieten geblazen met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het koor van De Nederlandse Opera. Ze geven een veelzijdige, kleurrijke en non-stop boeiende uitvoering van Berlioz' muziek.

De solisten zijn van wisselend niveau. Nederlands geliefde sopraan Eva-Maria Westbroek zingt overtuigend de rol van Cassandre in het eerste deel, terwijl Bryan Hymel en Yvonne Naef als Énée en Didon de opera een meeslepend slot geven.

Deze recensie is geschreven door de redactie van Place de l’Opera. Voor een uitgebreidere recensie, de complete opera-agenda en andere artikelen uit de operawereld, zie www.operamagazine.nl.

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 16:14:09 · Gepubliceerd: 9 april 2010 - 368

Dit past bij 'Zadelpijn in het operahuis'