1

Museumweekend trekt veel bezoekers

150.000 bezoekers meer dan in 2009

Nieuws door

archief oud artikel 12 april 2010 Cultuur Bijna een miljoen bezoekers bezochten dit weekend diverse musea tijdens de 29e editie van het Museumweekend: 150.000 meer dan vorig jaar.

Het Museumweekend trok veel bezoekers dankzij het goede museumweer. Dit meent de Nederlandse Museumvereniging. "Het was niet al te warm en droog", aldus een woordvoerder van de vereniging.

Culturele instellingen organiseerden een veelheid aan activiteiten. Zo speelden bezoekers in het Gevangenismuseum Veenhuizen een Drentse versie van Tussen Kunst en Kitsch. In Gelderland bakten kinderen zelf een gevulde koek in het Nederlands Bakkerijmuseum.

Dit weekend mochten mensen gratis of met korting een museum bezoeken. Het thema was 'verleiden en verleid worden'. Bezoekers werden op Kasteel Hoensbroek verleid om de strijd aan te gaan met zwaard en potlood. In het Natuurmuseum Brabant was te zien hoe de natuur verleidt.

Het Museumweekend is het grootste tweedaagse culturele evenement in Nederland. Volgend jaar vindt het Museumweekend plaats in het weekend van 2 en 3 april.

Het Museumweekend gemist? Eén gelukje: de musea zijn gewoon nog bijna dagelijks geopend.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 april 2010 - 121

Dit past bij 'Museumweekend trekt veel bezoekers'