Operaseizoen 2010-2011 bomvol en divers

Operagezelschappen brengen ruim 30 producties

Redactioneel door

archief oud artikel 17 april 2010 Cultuur De subsidies voor culture organisaties mogen dan onder druk staan, het heeft de operagezelschappen in Nederland er niet van weerhouden seizoen 2010/2011 flink vol te programmeren. Er zijn ruim dertig producties te zien. Opera's in alle soorten en maten.

De Nederlandse Opera

Nederlands grootste gezelschap, De Nederlandse Opera, brengt twaalf verschillende producties. Het seizoen opent met de grootse Verdi-opera Les vêpres siciliennes en eindigt met Jevgeni Onjegin van Tsjaikovski. Er zijn bekende titels als Roméo et Juliette, Fidelio en Don Giovanni, evenals moderne werken als Dionysos en Legende.Wat betreft de artiesten zijn er grote namen te horen als Simon Rattle, Magdalena Kozena, Bo Skovhus, Krassimira Stoyanova en Mariss Jansons.

Nationale Reisopera

De Nationale Reisopera, een gezelschap dat door heel het land tourt, presenteert vijf opera's in 2010/2011. Het seizoen begint met deel twee van Der Ring des Nibelungen, een mega-opera van Richard Wagner. Bijzonder is een productie van de Johannes Passion van Bach, die als een theatraal stuk gespeeld zal worden. De Reisopera sluit het seizoen af met de razend populaire opera La Bohème van Puccini.

Internationale Opera Producties

Internationale Opera Producties, die voor haar producties samenwerkt met operahuizen uit Oost-Europa, zet vier klassiekers op het toneel: Die Fledermaus, Nabucco, Rigoletto en Tosca.

Overig

Opera Zuid, het derde grootste gezelschap in Nederland, moet haar plannen nog bekendmaken. Verder zullen kleine gezelschappen als Barokopera Amsterdam producties opvoeren, zet de ZaterdagMatinee zes keer een opera op het toneel van het Concertgebouw en zal producent VDB Theaterproducties wederom diverse producties uit Oost-Europa halen.

Op het online operamagazine Place de l'Opera staat de meest recente informatie uit de operawereld. In de zomer zal daar ook de volledige kalender voor seizoen 2010/2011 verschijnen.

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 16:13:33 · Gepubliceerd: 2010-04-17 23:49:07 - 590

Dit past bij 'Operaseizoen 2010-2011 bomvol en divers'