Een fris seizoen vol activiteiten in Nederlandse dierentuinen

Apenheul   Redactioneel door

archief oud artikel 21 april 2010 Natuur Enkele maanden geleden ploeterden de dieren nog in de sneeuw, maar nu is het tijd voor een nieuw en fris seizoen. De zon streelt het park met de nieuwe bewoners, verblijven en spannende speurtochten. Een bezoek aan één van deze dierentuinen is een compleet vernieuwde ontdekkingsreis.

DagjeWeg.NL volgde de geboortes in de dierentuinen op de voet. Zo verwelkomde de Apenheul een orang-oetanbaby met de naam Kawan. Ook bij de wolaapjes werd een kleintje geboren. Alleen deze kleine aapjes zijn al een bezoekje waard, maar er is meer! Voor het nieuwe seizoen is een route geopend waarmee je langs alle apen kunt lopen. En ook is het restaurant vernieuwd, met nog meer gezonde snacks. Vanaf 1 mei komt een spectaculaire fototentoonstelling naar de Apenheul. Natuurfotografen stuurden hun mooiste foto's in voor de titel Wildlife Photographer of the Year. Bewonder de fotografische pareltjes tot en met 30 september.

In het Museon Den Haag was de tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year al eerder te zien.

Dolfinarium

Dolfinarium Harderwijk begint het nieuwe seizoen goed met een spiksplinternieuwe show: de Droomwens! Bekijk alvast de trailer:De nieuwe sterren van het Dolfinarium zijn op komst! Ook dit jaar verwacht het park een aantal geboortes. Gluur even in de kraamkamer van het Dolfinarium.

Dierenpark Emmen

Voor Dierenpark Emmen is 2010 een bijzonder jaar. Het sterkste merk van Drenthe viert haar 75-jarig bestaan. Ook voor bezoekers is het feest, want op 13 mei begint de Elephant Parade! 75 grote en 75 kleinere kunstolifanten kleuren het Emmense straatbeeld. Peter de Lange van Dierenpark Emmen: "De Elephant Parade is een geweldig initiatief, dat zich inzet voor de bedreigde Aziatische olifant. Het is een opzienbarende en feestelijke tentoonstelling, die prachtig aansluit bij ons park. Hier leeft namelijk de grootste olifantenkudde van Europa." In Dierenpark Emmen werd pas geleden zebra Eshe geboren. Ook kwamen er drie giraffes, een olifantje en vier ringstaartmaki's ter wereld.

Blijdorp

Wie krijgt er een klein beetje kippenvel van haaien? Of van een slang? Enge dieren spelen de hoofdrol in Diergaarde Blijdorp. In 2010 gaan bezoekers door een speurtocht op zoek naar deze bewoners. Ook roofvogels bestempelen we vaak als griezelig, zoals de gier. Kom maar eens kijken dan in de nieuwe volière de Afrikaanse Gierenrots, die deze zomer opent. Gieren leven hier samen met maraboes in een ruimte van circa 2500 vierkante meter. Bezoekers kijken hun ogen uit in de kijkhut of lopen zomaar de volière binnen. In de Vrije Vogelvlucht Voorstellingen geven de gieren een speciale show weg. Ook ara's, ibissen, roofvogels, uilen en andere vogels vliegen zomaar over je hoofd heen. De voorstellingen zijn iedere dag om 11:00 uur, 13:30 uur en 15:00 uur.

Ouwehands Dierenpark

Jonge stokstaartjes en maar liefst zeven babywallabies zagen het levenslicht in Ouwehands Dierenpark Rhenen. In de afgelopen maanden werden veel jonge dieren geboren. Vraag alles over deze en andere dieren aan Bamboo Bill! In zijn auto rijdt hij door het park en voert de dieren. Op de website van Ouwehands Dierenpark staat wanneer hij welk dier bezoekt. Kom ook kijken! Naast de avonturen van Bamboo Bill kijkt Ouwehands Dierenpark reikhalzend uit naar een volgend avontuur.

Artis

Zittend op het terras van de Twee Cheetah's kijken bezoekers uit over de nieuwe Afrika Savanne in Artis ZOO. Door het giraffeperk en de Savanne te verbinden hebben de zebra's, giraffen, gnoes, springbokken en de parelhoenders veel meer ruimte. Ook de struisvogels vergezellen de dieren op de Afrika Savanne. Zo wordt zoveel mogelijk een natuurlijke wildernis gecreëerd. Medio mei is de Savanne klaar. Behalve kijken is er ook veel te leren over wilde dieren. Bekijk de expositie van het Zoölogisch Museum Amsterdam in het Aquariumgebouw over Wildernis in Europa.

Safaripark Beekse Bergen

Deze zomer behaalt Safaripark Beekse Bergen een primeur! Als eerste dierentuin in de Benelux heeft het park 'The Big Five' compleet. Na de olifant, leeuw, neushoorn en het luipaard komt de buffel de groep versterken. Om deze machtige dieren te ontmoeten hoeven toeristen dus niet meer naar Afrika. Hoewel de echte buffel nog even op zich laat wachten, zijn 'The Big Five' al in zand te bewonderen. In zand?! Ja, grote zandsculpturen van de dieren zijn vanaf 27 april te zien langs de wandelroute.

Burgers' Zoo

De bijzondere dieren in Burgers' Zoo vragen om bijzondere foto's. Ook leren om de mooiste foto's te maken? Kom dan op 25 mei, 4 juni, 2 september of 9 september naar de Arnhemse dierentuin. Burgers' huis- natuurfotograaf Jan Vermeer geeft dan fotoworkshops. Leer het van de prof! Jan Vermeer deed mee aan de Wildlife Photographer of the Year en kreeg een eervolle vermelding.

Ook meegenieten van al deze beestachtige activiteiten? Ga dan een dagje weg naar de dierentuin! En een beoordeling over het bezoekje kan natuurlijk niet uitblijven. Win vrijkaartjes en laat een beoordeling over uw favoriete dierentuin achter!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-04-21 13:43:15 - 1686