Steen vliegt naar Sjanghai

Zwevend kunstwerk op de Wereldtentoonstelling

Museum Boijmans Van Beuningen Nieuws door

archief oud artikel 29 april 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Een bijzonder kunstwerk van Wim T. Schippers is vanaf 1 mei te zien op de World Expo 2010 in Sjanghai. 'Het Is Me Wat' is eigendom van het Museum Boijmans Van Beuningen.

De zwevende steen maakt deel uit van de internationale Wereldtentoonstelling 2010. In het Nederlandse paviljoen is het kunstwerk te zien: een steen die boven een sokkel zweeft. Hoe? In de zwevende steen zijn magneten verwerkt die kracht uitoefenen op drie elektromagneten in de sokkel. Hierdoor blijft het rotsblok in de lucht zweven.

De steen ziet eruit als een steen, maar is gewoon een stuk purschuim met een lichtmetalen frame. Het zwevende gevaarte weegt slechts vijftien kilo. De sokkel is daarentegen een stuk zwaarder met een gewicht van duizend kilo.

Benieuwd naar de steen? Vanaf november is het kunstwerk van Schippers weer in Nederland. Wie de steen eerder wil zien, moet toch echt naar China reizen.

DagjeWeg.NL schreef eerder over de Wereldtentoonstelling in Sjanghai. Zo bouwt Rusland aan een uniek paviljoen met spraakmakende torens. Het Nederlandse paviljoen is oranje en heet 'Happy Street'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 april 2010 - 182