Wonen op een kasteel?

Slot Loevestein zoekt slotbeheerders

Slot Loevestein Nieuws door

archief oud artikel 4 mei 2010 Opmerkelijk Poederoijen, Gelderland Een eigen huis, een plek onder de zon. Wie dacht dat deze plek wel eens een echt kasteel kon zijn? Deze droom kán uitkomen. Slot Loevestein zoekt een ondernemend stel beheerders in het tv-programma Slag om Loevestein.

Daar waar de Maas en de Waal elkaar ontmoeten ligt Slot Loevestein, één van de bekendste kastelen van Nederland. Dit veertiende-eeuwse kasteel diende lange tijd als gevangenis, met Hugo de Groot als bekendste gevangene. Het kasteel is nu open voor publiek. Het huidige beheerdersechtpaar gaat met pensioen en het is tijd voor nieuwe slotbeheerders. Met een tv-programma hoopt Slot Loevestein geschikte opvolgers te vinden.

Hoe romantisch het ook klinkt, wonen op een kasteel is flink aanpakken. De nieuwe kasteelbewaarders van Slot Loevestein runnen een Bed&Breakfast en beheren het slot. 'Slotbeheerder is eigenlijk een mooi woord voor facilitair manager', legt Hanneke Laroo van Slot Loevestein uit. Het openen van het kasteel voor bezoekers, de beveiliging en het onderhoud, alles komt op zijn of haar bordje. Het takenpakket van een slotbeheerder is niet kinderachtig.

Bijzonder

'Maar het is wel een hele leuke functie, je organiseert bijvoorbeeld ook evenementen. En je woont op een bijzondere plek in Nederland, waar 650 jaar geschiedenis is geschreven. Het dichtstbijzijnde dorp is 15 kilometer verderop. Dus als je een pakje boter bent vergeten ga je niet snel even terug', vertelt Laroo. Voor wie zoekt naar rust, ruimte en een beroep waar de verjaardagsvisite bij wegzwijmelt, is slotbeheerder een echte droombaan.

Slag om Loevestein

Vier stellen gaan de strijd aan in het tv-programma Slag om Loevestein om deze droombaan. Hanneke Laroo: "Uit iedere provincie, Utrecht, Gelderland, Brabant en Zuid-Holland, wordt een stel gekozen. De winnaars kunnen meteen aan de slag in het kasteel." Slag om Loevestein is vanaf zondag 18 juli wekelijks te zien bij Omroep Brabant, Omroep Gelderland, RTV Rijnmond en RTV Utrecht. Klaar voor een nieuwe uitdaging? Meld je aan!

Promotiefilmpje

Ga alvast eens op bezoek in een kasteel!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 mei 2010 - 1283

Activiteiten Slot Loevestein

Nu te bezoeken

Ontdek alles over de kinderen van Slot Loevestein


Ontdek deze meivakantie meer over de jonge Loevestein bewoners door de eeuwen heen. De enthousiaste museumgidsen vertellen je er graag over. En ga ook op ontdekking in de vesting en doe mee aan...

Tijdelijke tentoonstelling ‘Tegenpolen


“Ben je voor of tegen?” In een wereld vol conflicten horen we deze vraag steeds vaker. En is ons standpunt niet een van de velen? In de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen” op Slot Loevestein zie...

Vanaf volgende week te bezoeken

Sluit je aan bij de soldatenschool op Loevestein!


Nieuwe soldaten opgelet! Ter verdediging van het slot en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, vindt een nieuwe soldatenlichting plaats op Slot Loevestein op woensdag 1 mei. Deze activiteit...

Een avond met Jort Kelder en Maarten Prak


Een unieke avond uit op Loevestein, vol inspiratie, verrijkende inzichten én gezelligheid. Een gesprek met Jort Kelder en Maarten Prak: van toen tot nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Pinksterweekend op Slot Loevestein: Aan tafel!


Dit Pinksterweekend is het ‘Dag van het Kasteel’ en het thema is dit jaar ‘Aan tafel’. Als de muren van de keuken van het kasteel toch eens konden praten. Tijdens het Pinksterweekend ontdek je in...