Operazangeres Giulietta Simionato overleden

Een week voor haar honderdste verjaardag

Place de l'Opera Nieuws door

archief oud artikel 7 mei 2010 Cultuur De 99-jarige operazangeres Giulietta Simionato is woensdag in haar eigen huis in Rome overleden. Zij wordt gezien als een van de beste operazangeressen van de twintigste eeuw.

Simionato's dood komt een week voor haar honderdste verjaardag. "Zij was al enige tijd vermoeid, maar verder wees niets op haar naderende dood", vertelt een vriend van Simionato tegen het persbureau ANSA.

Giulietta Simionato werd op 12 mei 1910 geboren in Florli, een stad in het oosten van Italie. Haar muzikale talent bleef niet onopgemerkt. In 1927 debuteerde ze met commedia musicale Nina, non far la stupida. Zes jaar later won ze het Primo Concorso di Bel Canto, een wedstrijd in Florence. De jury pikte haar uit een selectie van 385 kandidaten.

In haar lange leven speelde Simionato in veel verschillende opera's, zoals Carmen, Rosina, Azucena, Eboli, Mrs Quickly, Santuzza en La zia principessa.

Na haar operacarrière ging Simionato aan de slag als docente en talentenjager. Toch herinneren de meeste mensen haar als een fantastische mezzosopraan. Want dat was ze.

Het laatste nieuws over opera is te vinden op de inspirerende website: Place de l'Opera.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 mei 2010 - 244