1

Nederlanders eropuit tijdens Pinksterweekend

Bijna een miljoen mensen gaan op vakantie

Nieuws door

archief oud artikel 20 mei 2010 Toerisme Veel Nederlanders gaan in het Pinksterweekend op vakantie of een dagje weg. Dit jaar verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme dat 850.000 Nederlanders op vakantie gaan. Dat zijn er 50.000 minder dan vorig jaar.

Komend weekend is het Pinksteren. Door de vele vrije dagen voor en na Pinksteren gaan er iets minder mensen op vakantie dan vorig jaar. Vooral kamperen in eigen land is in trek. De helft van de Nederlanders overnacht in een (sta)caravan, vouwwagen of tent. De meeste vakantiegangers blijven ook in Nederland: zo'n zestig procent.

Naar het buitenland

Andere populaire vakantielanden zijn Duitsland, Frankrijk en België. Nederlanders boeken in deze landen vaker een hotel of vakantiehuisje. Toch worden deze vormen van overnachtingen ook in Nederland geboekt.

Fietsmaand

Deze maand is het Fietsmaand. Er worden daarom op Tweede Pinksterdag extra fietstochten georganiseerd in Nederland, zoals in Gouda en op de Utrechtse Heuvelrug. Of kijk op DagjeWeg.NL voor de leukste fietsroutes in alle twaalf provincies.

Kampeertip: overnachten bij de boer! Slaap op een boerderij en wordt wakker door het geluid van kakelende kippen. Een aanrader voor gezinnen met kinderen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 mei 2010 - 457

Dit past bij 'Nederlanders eropuit tijdens Pinksterweekend'