1

Mutsaers wint loodzware P.C. Hooftprijs

"Je zou er met gemak een moord mee kunnen plegen"

Letterkundig Museum Nieuws door

archief oud artikel 26 mei 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Schrijfster en beeldend kunstenares Charlotte Mutsaers won vorige week de P.C. Hooftprijs in het letterkundig Museum in Den Haag. "De uitreiking was een groot feest", vertelt Mutsaers aan DagjeWeg.NL. "De sfeer was buitengewoon geanimeerd, levendig en warm."

Mutsaers kreeg de prijs voor haar twee talenten: schrijven en schilderen. "Zo geduldig als een schilder de materiële wereld beklopt en aftast, zo precies plooit Mutsaers haar teksten rondom concrete voorwerpen als een rok, een dennenappel of een mobiele telefoon. Geen wonder dus dat haar teksten zeer beeldend zijn", aldus de jury.

Gouden kroon

Mutsaers kijkt terug op een prachtige avond. "Ik had alleen maar aardige mensen uitgenodigd en ik kreeg veel leuke cadeautjes en bloemen", vertelt de winnares van de P.C. Hooftprijs. "We moesten met een taxi naar huis. De zeer fraaie trofee, de kop van P.C. Hooft, was in brons uitgevoerd en loodzwaar. Je zou er met gemak een moord mee kunnen plegen. Hij staat nu bij ons thuis te pronken op een laag kastje." De prijs is een gouden kroon op het werk van Mutsaers.

Letterkundig Museum

De uitreiking was in het onlangs heropende Letterkundig Museum in Den Haag. Mutsaers: "En dat kwam goed uit, omdat daar net een grote overzichtstentoonstelling loopt van zowel mijn beeldende als mijn literaire werk. Zo konden de gasten die ook nog gaan bezichtigen."

Volgende boek

Het is nog niet bekend wanneer het volgende boek van de beroemde schrijfster verschijnt. "Ik ben al begonnen aan een nieuw boek, maar doe daar nooit uitspraken over zolang het niet af is", zegt de talentvolle vrouw. "Gelukkig zijn mijn fans heel geduldig."

Het Letterkundig Museum bezoeken? Ga een dagje weg naar Den Haag en bezoek andere toppers als Sea Life, Madurodam en het Maritiem Museum!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 mei 2010 - 143