Verbluffende natuurfoto's in Den Haag

Gratis openluchttentoonstelling Wild Wonders of Europe

Dagje uit in Den Haag! Nieuws door

archief oud artikel 27 mei 2010 Natuur Den Haag, Zuid-Holland Adembenemende natuurfoto's op levensgroot formaat vormen de gratis openluchttentoonstelling Wild Wonders of Europe. Vandaag opent prinses Irene de tentoonstelling met werk van topfotografen.

Dieren en landschappen, waarvan we het bestaan niet eens vermoeden, door 69 fotografen voor eeuwig vastgelegd. In vijftien maanden tijd maakten zij bijna 200.000 foto's voor het project Wild Wonders of Europe. Den Haag beleeft donderdag de première van de openluchttentoonstelling op de Lange Vijverberg. Tot 30 augustus zijn honderd levensgrote natuurfoto's gratis te bewonderen. De komende jaren reist de tentoonstelling langs alle 48 Europese landen.

Wild Wonders gaat over de schoonheid van de natuur, die we dreigen te verliezen. Een tentoonstelling die laat zien waarom de natuur zo belangrijk is dat we het moeten beschermen. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit werkte samen met de Gemeente Den Haag en Staatsbosbeheer om de tentoonstelling naar Nederland te halen.

Wild Wonders of Europe past binnen het Internationale VN-jaar van de Biodiversiteit en is onderdeel van The Hague Festivals 2010.

Bekijk alle foto's van Wild Wonders of Europe.

Ook de tentoonstelling Wild Wonders of Europe bekijken? Ga een dagje naar Den Haag!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 mei 2010 - 1105