Guus Meeuwis krijgt eigen biertje

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Het wordt dus pompen of verzuipen!

1 juni 2010 Showbizz Eindhoven, Noord-Brabant Volkszanger Guus Meeuwis krijgt zijn eigen biertje. Dit meldt Omroep Brabant. De zanger met een zachte G viert dit jaar zijn vijftienjarig jubileum als artiest.

Het zogenaamde 'GrootsBier' kwam een paar dagen geleden uit de brouwerij. Het bier komt van pas tijdens zijn stadionconcerten in Eindhoven. Van 11 tot 14 juni zorgt hij iedere avond voor een groot feest in het stadion van PSV. Dit mooie feest start zaterdag al in Heerenveen.

Of Meeuwis zelf al een GrootsBiertje heeft gedronken? Gezien zijn teksten wel! "'t Dondert en 't bliksemt en 't regent meters bier. Het wordt dus pompen of verzuipen, da's de enige manier! Om de juiste koers te varen met de wind in onze rug. Geniet met volle teugen; zulke tijd komt nooit terug!"

Guus Meeuws werd in 1995 in één klap beroemd door zijn single 'Het is een nacht'. Dit lied schreef hij na een romantisch weekend in Brugge met zijn vriendin Valérie. Dit is overigens nog steeds zijn vrouw, waar hij vier kinderen mee heeft gekregen.

Na 'het is een nacht' scoorde Meeuwis nog enkele andere grote hits, zoals Per spoor (1996), Zo ver weg (1996), Geef mij je angst (2005), Proosten (2007) en Schouder aan schouder (2010). De beroemde single 'Brabant' kwam nooit hoger dan een plek in de Tipparade, maar is nu één van de favoriete singles van fans.

Leuke uittips voor bierfans

Nationaal Biermuseum De Boom
Nationaal Biermuseum De Boom brengt het proces van bierbrouwen in beeld. Het museum heeft een collectie antieke vervoermiddelen voor het transport van houten biervaten. Wie kennis wil nemen van de nationale biergeschiedenis, moet naar Alkmaar. Ook is er een proeflokaal waar na het museumbezoek een goed glas bier koud staat.

Heineken Experience
Liefhebbers van het wereldberoemde goudgele gerstenat kunnen terecht in de voormalige Heineken-brouwerij in Amsterdam. In het 140 jaar oude Rijksmonument laat museale attractie Heineken Experience de geschiedenis zien van het meest internationale biermerk ter wereld. Bestaan er eigenlijk wel volwassen wereldburgers die nog geen Heineken bier gedronken hebben?

Bierbrouwerij Hertog Jan
De brouwerij van het biermerk Hertog-Jan is te bezoeken. Sinds 2003 kunnen bezoekers een rondleiding krijgen door de Limburgse brouwerij in het dorpje Arcen. Aan het eind van het bezoek staat er een pilsje klaar, voor kinderen limonade. Ook diverse arrangementen zijn mogelijk. Bierbrouwerij Hertog Jan eindigde in 2009 op de tweede plaats van de DagjeWeg.NL Award.

Wakker worden? Ga naar een concert en duik daarna een hotel in!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-01 08:22:33 - 1564

Kijk ook bij...