Holland Festival gestart

Festival begint met klassiek Arabisch concert

Muziekgebouw aan 't IJ Nieuws door

archief oud artikel 2 juni 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Met een klassiek Arabisch concert begon gisteren de 63ste editie van het Holland Festival. De 25-jarige zangeres Amal Maher bracht een ode aan de Egyptische zangeres Oum Kalthoum, een legende in de Arabische wereld. Het Holland Festival duurt tot 26 juni en brengt een mix van podiumkunsten en vele nieuwe voorstellingen.

De opening van het Holland Festival was gisteren in het Koninklijk Theater Carré. Koningin Beatrix is altijd aanwezig bij de opening van Holland Festival, maar moest deze keer verstek laten gaan. Vandaag begint haar staatsbezoek aan Noorwegen.

Onder leiding van artistiek directeur Pierre Audi passeren dit jaar 52 voorstellingen de revue. Alle podiumkunsten zijn hier vertegenwoordigd. Audi wil iets laten zien en horen wat nergens anders in Nederland valt te beleven.

Sam Mendes

Deze kwaliteit bestaat dit jaar onder meer uit de negen symfonieën van Beethoven, uitgevoerd door Jos van Immerseel met zijn orkest Amina Eterna Brugge. Oscarwinnaar Sam Mendes (American Beauty) combineert twee stukken van Shakespeare in één voorstelling. Het gaat om As You Like It en The Tempest. De één is een komedie, terwijl de tweede thema's als macht, verraad en liefde behandelt. Benieuwd naar deze combinatie? Koop een kaartje!

Ook Japans theater weet de weg naar Nederland te vinden. Het zogenaamde noh-theater is een traditionele vorm van Japans muziektheater uit de 14e eeuw. In het Muziekgebouw aan 't IJ komt noh met vuurkorven een uitvoering die normaal eens per jaar in de openlucht aan de voet van de Fuji gespeeld wordt.

Locaties

Het Holland Festival heeft verschillende locaties:

Kies een voorstelling of concert uit het programma van Holland Festival.

Bekijk het optreden van Amal Maher

Meer festivals in Nederland? Kijk dan op de DagjeWeg-Uitkalender.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 juni 2010 - 582

Activiteiten Concertgebouw Amsterdam

Nu te bezoeken

Wiener Maiblumen, concert door Ciconia Consort


Geniet van de sfeer van de Weense Konditorei met een stuk Sachertorte, luisterend naar het Ciconia Consort. Wiener Maiblumen, een programma met liederen en instrumentaal werk uit de Weense fin de...

Binnen enkele weken te bezoeken

Voorjaarsconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck


Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs...