1

Jip en Janneke naar het theater

Honderd jaar na geboorte Annie M.G. Schmidt

Nieuws door

archief oud artikel 9 juni 2010 Cultuur Haarlem, Noord-Holland Wie houdt er niet van Jip en Janneke? Volgend jaar zijn ze in de Nederlandse schouwburgen te zien.

De beroemde kinderfiguren uit de boeken van Annie M.G. Schmidt staan in het seizoen 2011-2012 op verschillende podia in Nederland. De familiemusical is een productie van Bos Theaterproducties.

De musical verschijnt op een mooi moment, want volgend jaar is het het honderdste geboortejaar van de in 1995 overleden schrijfster. In 2012 is het precies zestig jaar geleden dat Jip en Janneke ontsprongen uit het creatieve brein van Annie M.G. Schmidt.

Ook andere personages uit Jip en Janneke verschijnen in de familiemusical, zoals de ouders, Takkie en Siepie.

Het is de eerste keer dat de verhalen van Jip en Janneke in het theater te zien zijn. De première vindt plaats op 16 oktober 2011 in de Stadsschouwburg in Haarlem.

Wie zijn Jip en Janneke?

De verhalen over Jip en Janneke verschenen van 1952 tot 1957 iedere week in het dagblad Het Parool. De twee buurkinderen beleven allerlei dagelijkse avonturen. Zo worden ze jarig, gaan ze op bezoek bij oma en maken ze een legpuzzel. De verhalen zijn later gebundeld in vijf Jip en Janneke boeken en één omnibus.

Welke musicals zijn er nu te zien in theaters? DagjeWeg.NL geeft antwoord!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 juni 2010 - 552

Dit past bij 'Jip en Janneke naar het theater'