1

Een dagje weg naar de Tweede Kamer

Leer alles over de Nederlandse politiek

Bezoekerscentrum Binnenhof Nieuws door

archief oud artikel 10 juni 2010 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Bijna alle stemmen zijn geteld. Alles wijst erop dat Mark Rutte's VVD de grootste partij van Nederland wordt met 31 zetels, gevolgd door Job Cohen's PvdA met 30 zetels. Zin om deze twee politici - en de andere 148 leden van de Tweede Kamer - straks aan het werk te zien? Ga dan een dagje naar het Binnenhof.

Bezoekerscentrum

Vanuit Den Haag wordt ons land bestuurd. Stichting Bezoekerscentrum Binnenhof organiseert rondleidingen, die in de kelder van de Ridderzaal beginnen met een film over de geschiedenis van de locatie. Na de film bezoeken mensen de Ridderzaal en eventueel de Tweede Kamer. Dit is afhankelijk van of er geen bijeenkomsten zijn.

Vergadering bijwonen

Het is ook mogelijk om een vergadering bij te wonen van de Tweede Kamer. Iedere dinsdag, woensdag en donderdag vergaderen de politici plenair. Van maandag tot donderdag zijn er vergaderingen van commissies.

Wie naar de Tweede Kamer wilt, moet rekening houden met lange wachttijden. Zorg dat je een half uur van tevoren bij de ingang staat met je legitimatiebewijs, en de kans is groot dat er nog een plekje over is op de tribune. Het vragenuurtje, algemene beschouwingen en spoeddebatten trekken het meeste publiek.

Uitslag

PvdA, D66, SP en GroenLinks willen het budget voor Kunst & Cultuur houden zoals die nu is, of groeien. De partijen komen samen op 65 zetels (meer dan 97% van de stemmen geteld). Is dit genoeg voor musea om te blijven bestaan, of wordt het budget weggevaagd door de rechtse partijen? De komende maanden volgt het antwoord.

Zin in een weekendje naar Den Haag? Alleen op DagjeWeg.NL de beste Haagse hotels voor de laagste prijzen. Lees wat andere bezoekers van een hotel vonden en kom zo niet voor verrassingen te staan!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 juni 2010 - 332