Zonnige kinderuitjes in Zwolle

Doepark Nooterhof |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Kinderboerderijen, ontdekkingstochten en lekker eten

11 juni 2010 Toerisme Zwolle, Overijssel Alle kinderen en ouders van Nederland opgelet: kom naar Zwolle voor de leukste kidsproof uitje. Neem een duik in subtropisch zwemparadijs Hanzebad of eet je buikje rond op 't Pannenkoekschip.

Kinderen houden van dieren. Lekker met ze spelen of kroelen door hun pluizige vachtje. In Zwolle is het een gezellige beestenboel. De bekendste kinderboerderij van Zwolle is de Schellerhoeve. Elke woensdagmiddag is er wat leuks te doen voor de kinderen en daarna mogen ze meehelpen met voeren. Op boerderij de Huppe is er nog veel meer te doen. Naast mekkeren met de geiten kun je hier boerengolfen, ringsteken en je kinderfeestje vieren! In Doepark Nooterhof zijn heel stekelige dieren te vinden. Namelijk bijen in de bijentuin. Naast een bijentuin is er in het park ook een waterspeeltuin en een kruidentuin. De ouders genieten van wat lekkers op het terras van Theehuis Eartship.


Ontdek de Zwolse beestenboel!
 

Wetenschapstips
Kinderen houden van ontdekken. Een beetje graven in de grond en met gevonden spulletjes je eigen winkel maken. Bij de Ontdekhoek vervelen kinderen zich geen seconde. Ze mogen in een grote ruimte de hele dag proefjes doen en zo ontdekken ze de leukste dingen. De kinderen kiezen uit meer dan dertig proefjes om uit te proberen. Straks weten ze precies hoe keien snelstromend water tegen kunnen houden of waarom hun zeilbootje zo snel is.


Griezelige beesten en leuke proefjes.
 

Varen in Zwolle
Maak een mooie rondvaart met Vadesto door de Zwolse grachten. Na een vaartocht maak je een ritje met een oldtimer of een oude Engelse bus. Dat is voor kinderen helemaal het einde! In de Zwolse wateren ligt ook Theaterschip Kwaak. Hier ontdekken kinderen hun creatieve talent tijdens een workshop vingerpoppetjes maken of decor bouwen. Steek de handen uit de mouwen en word een creatieveling!


Word kletsnat in Zwolle.
 
Sluit een kidsproof dagje Zwolle af met een etentje op het Pannenkoekschip. Ruige Rita en Kapitein Roodbaard ontvangen alle gasten in hun piratenschip. Geniet bijvoorbeeld van het Piratenbanket: twee uur lang smikkelen van heerlijke kleine pannenkoekjes met spek, kaas of ham. Pas op dat ze je niet naar huis moeten rollen!

Maak ook een mooie stadswandeling door Zwolle!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:33:17 · Gepubliceerd: 2010-06-10 11:53:58 - 8196