1

Voetbalshirts in museum

Voetbalrivalen verenigd in t-shirts

Graphic Design Museum   Nieuws door

archief oud artikel 16 juni 2010 Cultuur Breda, Noord-Brabant Het WK-voetbal leeft volop in de Nederlandse musea, zo ook in het Graphic Design Museum in Breda. De Amsterdamse ontwerper Floor Wesseling creëerde voetbalshirts, waarin voetbalclubs zich verenigen. Benieuwd naar een combinatie van het Oranje voetbalshirt en het shirt van Turkije? Kom gratis kijken in de Museum Etalage.

Arsenal en Tottenham Hotspur delen gebroederlijk een t-shirt, net als Turkije en Nederland. Floor Wesseling maakte een serie voetbalshirts, die zijn samengesteld uit shirts van grote Europese voetbalclubs en landenteams.

Voetbalshirts

In totaal gaat het om bijna 100 shirts. Deze zijn gefotografeerd door Marques Malacia en zijn van 14 juni tot en met 6 september 2010 te zien in het Graphic Design Museum. Bezoekers hoeven geen kaartje te kopen om de bijzondere creaties te zien, want de shirts hangen in de Museum Etalage. Bij de tentoonstelling Blood In Blood Out is een boek verschenen met de foto's en de verhalen over de derby's die ze verbeelden. Derby's zijn wedstrijden tussen voetbalteams uit dezelfde regio.

Voetballers zijn ridders?

Floor Wesseling ziet voetbalshirts als de moderne variant van middeleeuwse heraldiek en de spelers als moderne ridders. Daarom is in de Etalage ook een overzicht te zien van de systematiek en symbolen van de heraldiek. Dit is de wetenschap die zich bezig houdt met de betekenis van wapenschilden.

Lees meer voetbalnieuws op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-16 12:04:31 - 483