Onzekerheid over bouw historisch museum

Nederlands Openluchtmuseum |  
Nieuws door

Weer gesteggel over Nederlands Historisch Museum

16 juni 2010 Cultuur Arnhem, Gelderland Na ellenlange discussies over de locatie van het Nederlands Historisch Museum leek de locatie naast het Nederlands Openluchtmuseum perfect. Maar uit een uitgelekt rapport van Grontmij blijkt dat de parkeergarage maar liefst 60 miljoen euro kost.

Dit is al tien miljoen euro meer dan het Rijk bijdraagt aan de bouw van het museum. Toch op zoek naar een andere locatie? Vorig jaar besloot de Tweede Kamer uiteindelijk dat het Nederlands Historisch Museum naast het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem zou verrijzen. Nu uit een uitgelekt rapport blijkt dat de parkeergarage 60 miljoen euro kost lijkt deze locatie geen goede keuze. De parkeergarage moet er komen, omdat het museum de parkeerplaats van het Nederlands Openluchtmuseum opslokt.

Jan Marijnissen, iniatiefnemer en lid van de Raad van Advies, liet op Radio 1 weten al 'een hele poos' op de hoogte te zijn van het rapport. "Ik denk dat het een reden te meer is om nog eens heel serieus na te denken over de vestigingsplaats. Zoals bekend zijn we eigenlijk voor Amsterdam of Den Haag, altijd geweest."

Het museum laat op Twitter weten nog niet te reageren op het rapport.

Hoewel het Nederlands Historisch Museum nog lang niet open gaat, is er in Arnhem genoeg te doen! Ga een dagje uit in Arnhem!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-16 14:51:49 - 107