1

Snoop Dogg geweerd van Parkpop

Den Haag verbiedt optreden van Amerikaanse rapper

Poppodium Melkweg Nieuws door

archief oud artikel 17 juni 2010 Showbizz Den Haag, Zuid-Holland De burgemeester van Den Haag besloot gisteren met politie en justitie het optreden van Snoop Dogg op 27 juni te verbieden. De Amerikaanse rapper zou als hoofdact op Parkpop verschijnen. Nu moet de organisatie op zoek naar een vervanger.

Volgens de officiële verklaring gaat het optreden van Snoop Dogg niet door “om het open en vriendelijke karakter en tegelijkertijd de vrije toegang tot Parkpop te kunnen garanderen”. De Haagse driehoek – de burgemeester, het Openbaar Ministerie en de politie – heeft het besluit genomen om organisator Ducos Productions een vervangende hoofdact te laten zoeken. Hier geeft de organisatie gevolg aan, zo luidt de verklaring.

Een echte duidelijke reden heeft de organisatie van het evenement, Ducos Productions, niet gekregen. Snoop Dogg treedt 28 juni wel op in de Amsterdamse Melkweg. Dit concert is helaas voor de fans al uitverkocht.

Snoop Dogg op Parkpop

De twitition (petitie op Twitter) 'Gemeente Den Haag moet het optreden van Snoop Dogg op Parkpop laten doorgaan!' is inmiddels getekend door 74 personen. Andere Twitteraars houden een levendige discussie gaande over de vervanger voor Snoop Dogg.

Parkpop

Parkpop bestaat sinds 1981 en is een jaarlijks terugkerend gratis muziekfestival. De speelweide van het Zuiderpark in Den Haag is iedere laatste zondag van juni het domein van nationale en internationale artiesten. Dit jaar treedt onder andere de Duitse Nena op.

In Den Haag is nog veel meer te beleven! Kijk voor een dagje uit in Den Haag op DagjeWeg.NL. Of kijk in de UITagenda.

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 14:59:03 · Gepubliceerd: 17 juni 2010 - 299