1

Vervanger Snoop Dogg ook niet op Parkpop

Line-up Parkpop nog steeds niet compleet

Nieuws door

archief oud artikel 21 juni 2010 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Vorige week werd bekend dat Snoop Dogg niet mag optreden op Parkpop 2010 in Den Haag. Zanger Beenie Man zou de rapper vervangen. Nu is bekend dat ook zijn optreden niet doorgaat, wegens anti-homoteksten.

Snoop Dogg wordt geweerd uit Den Haag 'om het open en vriendelijke karakter van het popfestival te kunnen garanderen', vertelt gemeente Den Haag. Een petitie op Twitter mocht niet baten. Het besluit stond vast. Hiphoppers deelden zondag snoep uit in het Zuiderpark in Den Haag. Zij protesteerden daarmee tegen het besluit van de burgemeester, politie en justitie om het concert van de populaire rapper Snoop Dogg op het muziekfestival Parkpop te annuleren. De rapper geeft ter compensatie twee extra concerten in de Oosterpoort in Groningen en in 013 in Tilburg.

Beenie Man zou Snoop Dogg vervangen. Met zijn derde album Art & Life wint hij zijn eerste Grammy en voor zijn album Tropical Storm uit 2002 heeft hij samengewerkt met supersterren als Janet Jackson en Wyclef Jean. Maar ook hij is geen lieverdje. De reggae-ster werd namelijk nog geen twee jaar geleden geweerd uit Den Haag vanwege zijn anti-homoteksten. Hierdoor wordt ook zijn optreden op Parkpop afgelast. Een zegsvrouw van Parkpop laat weten dat met de reggaezanger was afgesproken dat hij geen homo-onvriendelijke teksten op Parkpop ten gehore zou gaan brengen. "Maar we hebben sinds het bekendmaken van zijn naam zoveel reacties gekregen, dat we geen enkel risico willen nemen", legt ze uit.

Er is nog geen vervanger gevonden. De organisatie moet opschieten. Het gratis festival vindt zondag plaats.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 juni 2010 - 149

Dit past bij 'Vervanger Snoop Dogg ook niet op Parkpop'