Geredde orka maakt het goed

Dolfinarium Harderwijk |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Orka verblijft in Dolfinarium Harderwijk

24 juni 2010 Opmerkelijk Harderwijk, Gelderland Gisteren werd een sterk verzwakte orka uit de Waddenzee gered. Het dier verblijft nu in het Dolfinarium in Harderwijk en maakt het goed. De eerste vis is binnen en de verzorgers staan 24 uur per dag voor het vrouwtje klaar.

Het 3,5 meter lange dier werd gisteren door vissers ontdekt in de Waddenzee. Een schip van het ministerie van LNV volgde het dier en zag dat het om een ernstig verzwakte orka ging. Medewerkers van het Dolfinarium slaagden er gisteravond iets na tienen in om de orka te vangen tussen Ameland en Lauwersoog. Voor een terugkeer naar de open zee was het dier veel te zwak.

Onderzoek positief

Na aankomst in het Dolfinarium is het dier onderzocht door dierenartsen. De eerste onderzoeksresultaten van de scan en het bloed zijn positief. De komende dagen observeren dierenartsen en dolfijnentrainers van het Dolfinarium het dier 24 uur per dag. "We bekijken de situatie van uur tot uur. Dat ze vis heeft gegeten is een positief signaal, maar we blijven alert en de situatie kan alsnog verslechteren," liet een woordvoerder weten.

Verblijf

Het publiek kan het dier voorlopig niet zien. "Onze prioriteit ligt nu bij de gezondheid van de orka", laat het Dolfinarium weten. De orka is ondergebracht in een dolfijnenverblijf, wat volgens de woordvoerder groot genoeg is. "We hebben wel wat ruimte voor dit soort gevallen."

Verdwaalde orka

Hoe het dier in de Waddenzee terecht is gekomen, is nog niet duidelijk. "We weten niet waar ze vandaan komt, maar ze is waarschijnlijk de groep kwijtgeraakt en verdwaald." De orka heeft nog geen naam, zover zijn ze bij het Dolfinarium nog niet. Ook andere toekomstplannen zijn er nog niet gemaakt. Twintig jaar geleden verbleef er voor het laatst een orka in het Dolfinarium. Deze deed samen met dolfijnen een show. "Dat zullen we met dit diertje niet doen", verzekerde een woordvoerder DagjeWeg.NL. 

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-24 15:00:16 - 1112