1

Feestje voor Snoopy in Stripmuseum

Stripfiguur viert zestigste verjaardag in Groningen

Nederlands Stripmuseum Groningen Nieuws door

archief oud artikel 25 juni 2010 Cultuur Groningen, Groningen De strip Peanuts, uit het brein van tekenaar Charles M. Schulz, viert dit jaar wereldwijd zijn zestigste verjaardag. Snoopy, de dromerige zwart-witte beagle uit de strip, staat daarom vanaf 14 juli in de schijnwerpers in het Groningse Stripmuseum.

Naast Snoopy spelen ook zijn gevleugde maatje Woodstock en Charles Brown, de hoofdpersoon van Peanuts, een grote rol in de tentoonstelling. De jubileumtentoonstelling is tot stand gekomen met hulp van Peanuts agent in Nederland, Wavery Productions. Bezoekers krijgen een overzicht van zestig jaar Peanuts voorgeschoteld in strips, schetsen en andere uitlatingen.

Peanuts

Snoopy was verreweg de bekendste figuur uit de bekende strip. Deze begon oorspronkelijk met twee personages, Charlie Brown en zijn hond Snoopy. Later kwamen hier andere personages bij, zoals Lucy van Pelt en de pianospelende Schroeder. Op het hoogtepunt van de strip stond deze in 2600 kranten gedrukt.

Opening door Snoopy

Op 14 juli opent Snoopy zelf de tentoonstelling en loopt daarna een rondje door het museum. Wil je deze bekende hond ontmoeten? Kom op de openingsdag om 13:00 uur naar het Nederlands Stripmuseum in Groningen. Bezoekers die even oud zijn als Snoopy mogen op die dag gratis naar binnen. De tentoonstelling is te zien tot en met 12 september 2010.

Ga dagje uit in Groningen! En lees alles over de nieuwste tentoonstellingen op het prikbord.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 juni 2010 - 925