Morgan wordt dikker

Dolfinarium Harderwijk |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Geredde orka komt al twintig kilo aan in Dolfinarium

5 juli 2010 Toerisme Harderwijk, Gelderland De weken in het Dolfinarium doen de geredde orka Morgan goed. Ze is al twintig kilo aangekomen. De artsen en verzorgers zijn optimistisch, maar houden overal rekening mee.

Haar bloedwaarden zijn bijvoorbeeld nog niet op peil en ook is ze nog steeds ernstig verzwakt. "Het is nog een lange weg, maar de ontwikkeling van Morgan in de afgelopen week geeft ons hoop voor de komende periode," aldus een dierenarts. In totaal moet Morgan 180 kilo aankomen voordat ze weer terug de zee in mag.

Vis

Morgan eet zo'n vijftig pond vis per dag. De vis bestaat onder andere uit haring, makreel en inktvis. Visliefhebbers zouden er bijna jaloers van worden.

Bezoekers van het Dolfinarium kunnen op een andere locatie in het park live beelden bekijken van Morgan. Ook wordt hier meer informatie gegeven over de opvang en verzorging van Morgan en over orka's in het algemeen. "Er komen zeer veel vragen binnen van bezoekers dus hebben we besloten om op deze manier in de vraag van onze gasten te voorzien", aldus een woordvoerder.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-05 14:29:57 - 373