Zwarte Cross 2010

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Modder, crossen en rock & roll de Achterhoek

12 juli 2010 Cultuur Lichtenvoorde, Gelderland Stoere mannen en sexy vrouwen: het is weer tijd voor het Zwarte Cross Festival. Trek je leren pak aan, klim op de motor en crossen maar!

Op 16, 17 en 18 juli vindt het Zwarte Cross Festival voor de veertiende keer plaats in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Meer dan honderd bands treden op, verspreid over 21 podia. Zo is er een Fijnproeversweide voor liefhebbers van alternatieve muziek, een Metalweide voor de zwaardere jongens, en een Reggaeweide voor degenen die graag willen chillen in de zon op het ritme van Caribische muziek.

Daarnaast kruipen Nederlandse muzikanten in de huid van hun helden. Dit betekent dat bezoekers ook artiesten als David Bowie, Prince AC/DC, Red Hot Chili Peppers, Madonna, Nirvana en Johnny Cash kunnen verwachten.

Zwarte Cross

Maar waar komen de tienduizenden bezoekers voor? Voor de Zwarte Cross natuurlijk! Profs uit binnen- en buitenland strijden in tien klasses om de Gouden Helm. Ook is er een Calimeroklasse voor veertig jonge deelnemers (4 tot 8 jaar) op 50cc crossmotortjes. Dit jaar is er ook een nieuwe Religieklasse (een speciale klasse met als thema 'geloof'). De Zwarte Cross is een combinatie van snelheid en humor.

Stunts

Dol op stunts? Neem dan een kijkje in de Monster Stunt Arena. Tien stuntmannen van de Masters of Dirt vertonen daar hun kunsten tijdens FMX en BMX Freestyle shows. Wat je kunt verwachten? Allerlei moeilijke stunts, waaronder een backflip met een sneeuwscooter. Het is ook mogelijk om zelf te stunten. Neem plaats in een binnenband en rol vanaf een gigantische schans van acht meter naar beneden. Na een vlucht van tien meter landen thrillseekers op een luchtkussen.

Dagkaarten

Er zijn nog dagkaarten te koop voor de Zwarte Cross. Een dagkaart kost 25 euro, een drie-dagen-kaart kost 50 euro. De kaarten zijn te kopen via de website van de Zwarte Cross, of bij Primera, Free Record Shop of Van Leest.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-12 10:12:49 - 3138