Zwarte Cross Festival gaat door

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Festival stopt niet na zware schade

13 juli 2010 Toerisme Lichtenvoorde, Gelderland Het festijn Zwarte Cross gaat gewoon door. Hevige regen- en onweersbuien vernielden gisteren ongeveer twintig tenten. Vier mensen raakten gewond.

"Het was heftig," zegt organisator Ronnie Degen. "De lucht kleurde groen en wolken schoven over elkaar heen. De grote tent die nu is verwoest, was tegen windkracht 11 bestand." Dat er slechts vier gewonden vielen, noemt Degen 'een klein wonder'.

Op het festivalterrein waren 200 mensen bezig met het opbouwen van de tenten en podia. Door grote windstoten en onweer vlogen de tenten de lucht in. Het achtergelaten terrein was één grote ravage.

Paar dagen de tijd

De organisatie heeft nog maar een paar dagen de tijd om alles opnieuw op te bouwen. Op 16, 17 en 18 juli vindt het Zwarte Cross Festival voor de veertiende keer plaats in het Gelderse Lichtenvoorde. Meer dan honderd bands treden op, verspreid over 21 podia.

Hoogtepunt: de Zwarte Cross

Hoogtepunt van het festival is de Zwarte Cross. Profs uit binnen- en buitenland strijden in tien klasses om de Gouden Helm. Ook is er een Calimeroklasse voor veertig jonge deelnemers (4 tot 8 jaar) op 50cc crossmotortjes. Dit jaar is er een nieuwe Religieklasse (een speciale klasse met als thema 'geloof'). De Zwarte Cross is een combinatie van snelheid en humor.

Dagkaarten

Er zijn nog dagkaarten te koop voor de Zwarte Cross. Een dagkaart kost 25 euro, een drie-dagen-kaart kost 50 euro. De kaarten zijn te koop via de website van de Zwarte Cross, of bij Primera, Free Record Shop of Van Leest.

Wat is er nog meer te doen in Gelderland? DagjeWeg.NL geeft antwoord!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-12 20:51:56 - 657