1

Schoonheidsbehandeling op het strand

Knabbelvisjes bij Sol Beach in Scheveningen

Sol Beach Nieuws door

archief oud artikel 13 juli 2010 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland Genieten van het zonnetje en tegelijkertijd genieten van een hippe schoonheidsbehandeling? Dat kan vanaf nu bij strandtent Sol Beach in Scheveningen. Hier laten gasten zich tijdens hun drankje op het terras behandelen door zogeheten knabbelvisjes.

In twee grote aquaria zwemmen zeshonderd Gara Rufa-visjes. Gasten kunnen op het terras hun voeten in het water laten bungelen. De visjes knabbelen dode huidcellen van onderbenen, hielen en tenen, meldt De Telegraaf. Volgens eigenaar Tom van Angeren loopt het storm. "Iedereen wil het proberen. Ik heb het zelf ook gedaan en het is een aangenaam gevoel."

Behandeling

Een schoonheidsspecialist begeleidt de behandeling, deze kost één euro per minuut. Een kennismakingssessie duurt tien minuten, een volledige behandeling twintig minuten.

In landen als Turkije, Syrië, Irak en Iran heeft de Garra Rufa een bijna heilige status. In deze Ottomaanse landen wordt de Garra Rufa al eeuwen gebruikt als behandelmethode voor mensen die huidproblemen hebben. Het visje kan een lengte krijgen van zo'n 12 centimeter en is in Nederland bekend is onder de naam knabbelvisje.

Ontdek nog veel meer leuke uitjes in Scheveningen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 juli 2010 - 1675

Dit past bij 'Schoonheidsbehandeling op het strand'