Klaar voor Nijmeegse Vierdaagse

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Bidons, afritsbroeken en blarenpleisters liggen klaar

20 juli 2010 Sport Nijmegen, Gelderland Vandaag gaat hét evenement van Nijmegen weer van start. Carlijn Lagé, een echte Nijmeegse, staat voor de tweede keer aan de start van de Nijmeegse vierdaagse. Lees alles over haar voorbereiding en de beleving van het bekende evenement.

De deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse trainen van te voren intensief. Want 30, 40 of 50 kilometer leg je niet zomaar af. Ook Carlijn heeft zich goed voorbereid: "Ik heb dit jaar zo nu en dan getraind. Je start dan bij bijvoorbeeld 15 kilometer en gaat door tot hoe ver je wilt. In De Gelderlander staat één keer een hele bladzijde vol wandelmarsen. Verder heb ik gekeken of kliniplast het kan voorkomen dat beide hakken net als vorig jaar helemaal openliggen. Dit gaat tot nu toe goed!"

Vanwege de hoge temperatuur vandaag zijn de deelnemers eerder gestart. Lees meer nieuws over de Nijmeegse Vierdaagse.

Zouttekort

Naast een goede training is het belangrijk om de juiste benodigdheden aan te schaffen. Bidons, afritsbroeken en blarenpleisters moeten mee. Carlijn deed vorig jaar ook mee, maar liep toen een fiks zouttekort op. Dit jaar is ze daar goed op voorbereid. "Ik heb tuc's en van die kleine worstjes in huis gehaald. En verder is een goede verzorgplek belangrijk. Dat er iemand voor je is als je thuis komt, zodat je niet zelf hoeft te koken. Dus ik vind de mensen op de camping super knap, dat zou niets voor mij zijn."

Uitdaging

Mensen uit alle provincies en zelfs uit het buitenland trekken naar Nijmegen om de uitdaging aan te gaan. Carlijn groeide op met de Nijmeegse Vierdaagse: "Ik ben geboren in Nijmegen en in de wijk waar ik opgegroeid ben, slapen vijf minuten verderop de soldaten in het kamp. Die zag ik altijd iedere dag terugkomen. Hierdoor krijg je al wat van het 'Vierdaagse-gevoel' mee! En met mijn hele familie, zo'n dertig man, gingen we iedere vrijdag van de Vierdaagse aan de zijkant van de weg naar de mensen klappen. Het leek me zo gaaf om ook eens langs te kunnen lopen!"

Jezelf bewijzen

Behalve vier dagen lopen is het ook zeven dagen lang feesten in Nijmegen. De zogenaamde zomerfeesten maken van de Vierdaagse een echte happening. Carlijn vond de feesten al helemaal top, maar wilde meer. "Jezelf bewijzen: ik kan het! En ik vind dat als je het lichamelijk en geestelijk kunt, je het op z'n minst moet ervaren. Al die mensen uit Denemarken, China en Australië komen hierheen om die verrekte 160 kilometer te lopen. En dan zou ik die vijf minuten verderop woont dat niet doen? Dat kan toch niet!"

Ontdek het feest en ga een dagje uit in Nijmegen! Ook de Nijmeegse Vierdaagse beleven? Kijk hier voor het hele programma van de Vierdaagse.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-20 08:50:13 - 536