Veel wandelaars Vierdaagse haken af

Twee keer zoveel afhakers

Dagje uit in Nijmegen Nieuws door

archief oud artikel 21 juli 2010 Toerisme Nijmegen, Gelderland Na de warme eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse verschijnen vandaag 1154 wandelaars minder aan de start. Dit aantal afhakers is verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren. Door de hitte van gisteren moesten vier mensen naar het ziekenhuis.

Doordat de starttijd was vervroegd naar 03:00 uur, bleven ernstige problemen uit. Het aantal uitvallers heeft met de hitte te maken.

Carlijn, deelneemster van de Vierdaagse, loopt ook vandaag weer mee. Maar hoe ging het gisteren? "Ja, eigenlijk ging het qua lopen heel goed. Alleen doordat iedereen vroeger mocht starten, kwam iedereen op dezelfde plekken weer samen. Hierdoor werd het overal echt super druk en waren er wat opstoppingen."

De sfeer van gisteren omschrijft Carlijn als volgt: "We merkten dat mensen wat stil waren. Wij denken dat dat kwam doordat mensen bang waren voor wat er eventueel kon gebeuren. Dit gezien enkele jaren geleden. Maar ze hadden veel extra waterplekken, dus dat was goed geregeld."

In 2006 kwamen twee wandelaars om het leven door de hitte. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat de Nijmeegse Vierdaagse werd afgelast.

Vandaag is Carlijn om 05:00 uur gestart. Morgen vertelt ze over haar ervaringen van vandaag, dus houd DagjeWeg.NL in de gaten!

Ook kijken bij de Nijmeegse Vierdaagse? Ga een dagje uit in Nijmegen.

Laatst gewijzigd: 2020-03-05 11:14:22 · Gepubliceerd: 2010-07-21 09:17:59 - 1498