1

Derde dag Vierdaagse van start

Na zonneschijn komt regen

Wandelaars Vierdaagse haken af Nieuws door

archief oud artikel 22 juli 2010 Toerisme Nijmegen, Gelderland De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse zijn al over de helft. Na de warmte van de afgelopen dagen, is het vandaag een stuk koeler. Op deze derde dag vertrekken de wandelaars met een ouderwetse knipkaart, omdat het nieuwe polsbandje problemen opleverde. Nijmeegse Carlijn staat ook vandaag weer aan de start.

Het scannen van de polsbandjes duurde in veel gevallen te lang of lukte helemaal niet. Hierdoor duurde het vaak lang voordat de wandelaars weer verder mochten. Vandaag krijgt iedere deelnemer een ouderwetse knipkaart mee, die bij de controleposten een knip krijgt. Deelneemster Carlijn had nog geen problemen met het polsbandje.

De route gaat vandaag door Mook, Plasmolen, Milsbeek, Bredeweg en Groesbeek. Deelneemster Carlijn ziet het meeste op tegen de wandeling door Groesbeek. "Vandaag lopen we over de Zevenheuvelenweg, door Groesbeek. Ik hoop niet dat het dan regent, want dat is echt heel zwaar."

Moeilijk

Gelukkig kwam Carlijn ook gisteren de dag goed door. Op het moment dat we haar spreken wordt net een blaar doorgeprikt. "Het ging vandaag best heel goed, maar het was wel heel warm", vertelt Carlijn. "Het was nog warmer dan gisteren. We liepen de hele dag met natte doeken in onze nek en gelukkig kregen we veel water van omstanders. Sommigen hadden douches gemaakt met een tuinslang. Daar ging ik elke keer onder, lekker met m'n hoofd."

Maar ook Carlijn had het even moeilijk. "Vanmiddag dacht ik: Waarom doe ik hier aan mee? In Beuningen namen we even pauze en toen had ik het echt gehad. Ik heb een vriend gebeld en die zei: 'Kom op, je kunt het!' En toen ging het wel weer. En als je de tweede dag haalt, dan haal je alles!"

Roze woensdag

Gisteren was het de roze woensdag van de Vierdaagse. Er hingen roze slingers en iedereen droeg roze. Carlijn kon dit sfeertje wel waarderen. "Als je dan weer op de Wedren (finish red.) aankomt en je hoort Viva Hollandia, dan kun je zelfs weer dansen! En als we onderweg een liedje van de Toppers horen, dan gaan die handen meteen in de lucht."

Pijnstillers

Vandaag is Carlijn weer aan de start verschenen voor de derde dag. Gisteravond had ze hier nog niet zoveel zin in. "Als ik er nu aan denk dat ik morgen die schoenen weer aan moet! Maar daar moet je even doorheen, na een half uurtje loop je weer prima. En ik loop al twee dagen zonder pijnstillers, dus het gaat goed. Misschien dat ik er vandaag één nodig heb en vrijdag loopt iedereen op pijnstillers."

Laatst gewijzigd: 2020-03-05 11:15:36 · Gepubliceerd: 22 juli 2010 - 811