Via Gladiola in zicht

Laatste dag voor Nijmeegse Vierdaagse

Hotel reserveren Nieuws door

archief oud artikel 23 juli 2010 Toerisme Nijmegen, Gelderland Voor de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is het vandaag de laatste uitdaging. Nog één dag lopen en het felbegeerde Vierdaagsekruis is binnen.

Update: De eerste wandelaars zijn over de finish! De Brit Simon Brownlee finishte net als vorig jaar als eerste. Hij kwam om 9:30 uur binnen.

Gisteren herstelde de organisatie de ouderwetse knipkaart weer in ere. Het scannen van de nieuwe polsbandjes liep vertraging op door de warmte. Nijmeegse Carlijn snapt het probleem niet. "Gisteren liep er een man naast me en die had het de hele tijd over die dingen. Toen zei ik: meneer, ik heb er helemaal geen last van. Wilt u ophouden met zeuren? Je wordt nu nog wel bij de start en bij de finish gescand. Onderweg krijg je een knip in die kaart."

Blaren

Wat het lopen betreft had Carlijn ook op dag drie weer een goede dag. Niets staat haar het behalen van het kruisje meer in de weg. "Het was weer een goede dag. Mijn twee blaren van gisteren waren wel weer terug. Blaren moet je dus meteen afplakken, want anders vullen ze zich weer. Daar had ik wel last van, maar je moet er niet over na denken. Want dan ga je alles voelen. Je denkt niet na over je stappen, je gaat gewoon door."

Feesten en familie

De feesten en de familie maken het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse voor Carlijn de moeite waard. "Als we dat niet hadden, dan weet ik niet of we mee hadden gedaan. Ik heb echt respect voor die mensen die hier komen uit Amerika ofzo. Die zijn hier helemaal alleen."

Via Gladiola

Vandaag gaat de Vierdaagse door Cuijk en het dorpje Linden. De finish is op de St. Annastraat, die ieder jaar voor de Vierdaags wordt omgedoopt tot de Via Gladiola. Dit is het slotstuk van de route. "Morgen is het echt feest. In het dorpje Linden is altijd een hele wijk versierd, dit jaar met oudhollandse spelen. Ook in Cuijk is het feest. En natuurlijk op de Via Gladiola. Ik denk dat morgen als ik weer last van mijn blaren heb, dat ik dan twee pijnstillers neem. Ik wil nog wel mee kunnen feesten!" Of Carlijn ook volgend jaar weer mee doet? "Dat weet ik nog niet."

Drukte op de wegen

Ieder jaar trekt de Nijmeegse Vierdaagse veel belangstellenden. Ook vandaag wordt er veel drukte verwacht op de wegen rondom de stad. Vooral op de A50 kunnen automobilisten drukte verwachten.

Deelneemster Carlijn nam ons vier dagen mee tijdens haar Nijmeegse Vierdaagse. Lees alles op DagjeWeg.NL:

Ook feestvieren? Kom snel naar Nijmegen. En reserveer meteen een hotel.

Laatst gewijzigd: 2020-03-05 11:16:35 · Gepubliceerd: 23 juli 2010 - 615