Reserveer een diner met korting

Lastminute Dining   Nieuws door

archief oud artikel 23 juli 2010 Toerisme Geen zin om te koken, maar uit eten is te duur? Een nieuwe website biedt de oplossing: last minute dining. Kies een restaurant in de buurt en dineer met 20 procent korting.

Last minute een vliegreis boeken is geen onbekend fenomeen en ook hotels bieden lastminutekortingen. Stephan van de Kerkhof en Peter Koppen kwamen op het idee om dit ook voor restaurants te beginnen. Sinds begin juli is de website Lastminute Dining in de lucht.

Principe

Het principe is eenvoudig. Mensen die buiten de deur willen eten, zoeken op de website een restaurant in de buurt. Voor dezelfde avond plaatsen ze binnen één klik een reservering. Alleen voor een diner op diezelfde avond geldt een korting van 20 procent.

De gasten krijgen bij hun reservering een code, die ze bij aankomst in het restaurant doorgeven. Aan het einde van de maaltijd gaat er 20 procent van de totale prijs af. Het computersysteem van Lastminute Dining geeft de naam van de gast, het mobiele telefoonnummer en de aankomsttijd door.

Deelnemende restaurants

Op dit moment doen 600 restaurants mee aan dit initiatief. Iedere week komen hier nog eens 20 tot 30 aanbieders bij.

Vergelijkbaar

Ook andere websites bieden kortingen bij restaurants, maar zijn anders van opzet. Via Last minute eten krijgen gasten bijvoorbeeld extraatjes zoals een gratis glas prosecco aangeboden. Hier geldt geen korting op de totale prijs. Ook Dinnersite biedt last-minute aanbiedingen.

Het hele jaar door met korting dineren? Koop dan een Diner Jaarkaart met € 10,- korting. Dat betekent standaard 25% korting op ieder diner!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-23 14:25:34 - 1069