1

Reuzenkrab verhuist naar Sea Life Scheveningen

Crabzilla weegt 15 kilo

Nieuws door

archief oud artikel 29 juli 2010 Natuur Scheveningen, Zuid-Holland De grootste krab die ooit in Europa te zien was, komt dinsdag 3 augustus naar Sea Life Scheveningen. Deze 'Crabzilla' heeft een spanwijdte van meer dan 3,5 meter en is een opvallend griezelige verschijning.

De Japanse reuzenspinkrab genaamd Crabzilla werd eind 2009 gevangen in de Stille Oceaan. Na een verblijf in het Sea Life Centre in Birmingham verhuisde het dier naar SEA LIFE Blankenberge. Op 3 augustus komt Crabzilla naar Scheveningen.

Crabzilla

Crabzilla is een volwassen krab van ongeveer 40 jaar oud en heeft scharen met een spanwijdte van 3,5 meter. De krab heeft veel weg van een spin en ziet er nogal monsterlijk uit. "We zijn zeer blij dat we Crabzilla aan het Nederlandse publiek kunnen tonen, het betreft een prachtig en uniek exemplaar", vertelt Marjolein Kemna, hoofd dierverzorging van Sea Life Scheveningen.

Reuzenkrabben

Reuzenkrabben als Crabzilla komen voor langs de kusten van Japan, China en Taiwan. Ze bewegen zich langzaam voort over de zanderige bodem op een diepte van 200 tot 300 meter. Crabzilla komt dinsdag 3 augustus in een speciale koelwagen van Blankenberge naar Scheveningen. Hier wordt hij meteen bij de andere zeedieren geplaatst.

Een dagje naar Scheveningen is een heerlijk uitje in de zomer.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 juli 2010 - 2530

Dit past bij 'Reuzenkrab verhuist naar Sea Life Scheveningen'